Meny

Jansrud: – Skulle gitt mer gass i starten

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud ledet på siste mellomtid i super-G-rennet lørdag, men en feil like før mål kostet ham seieren. Den norske alpinstjernen ble nummer to.

Med seier i de tre første fartsrennene denne sesongen var den norske OL-mesteren storfavoritt lørdag kveld. Det så lenge lovende ut, men en avgjørende feil gjorde at det kun ble 2.-plass. Jansrud var likevel ikke veldig skuffet over at rekken ble brutt.

– Jeg var klar over at det var en mulighet her, og jeg vil selvsagt vinne når jeg står på start. Men jeg kom ikke helt i gang, og jeg skulle gjerne gitt mer gass i starten. Så fant jeg den formen jeg ønsket i deler av løypa, og da gikk det fort, sa Jansrud til NTB.

Etter å ha ligget 30 og 16 hundredels sekund bak ledende Hannes Reichelt på de to første mellomtidene, var Jansrud 5 hundredeler foran på den siste.

– Helt natta

Men så gjorde han en feil som trolig kostet ham seieren. Han kom altfor skjevt ut fra et hopp, og selv om han klarte å holde seg på beina, forsvant nok tid til at seier var utelukket.

– Feilen jeg gjør er helt natta. Jeg visste at det partiet i løypa kom, men jeg klarte ikke å løse det på en god nok måte. Jeg er ikke helt i balanse der, men må se på video for å vite nøyaktig hva jeg gjør feil, forklarte Jansrud.

I mål var han 52 hundredeler bak Reichelt. Det holdt til 2.-plass for 29-åringen fra Vinstra i disiplinen han ble olympisk mester i under Sotsji-lekene.

Depper ikke

Med seier ville han blitt den første som vant sesongens fire første fartsrennene på 38 år. Den siste som klarte det var østerrikeren Franz Klammer, som stoppet på fem seirer i 1976.

– Det er nok surere for mediene enn for meg. Den dagen vi depper over 2.-plasser, er vi blitt for arrogante. Det passer verken meg eller alpinlandslaget, slår han fast.

Franske Alexis Pinturault tok den siste pallplassen, 62 hundredels sekund bak Reichelt.

I verdenscupen sammenlagt har Jansrud fortsatt en klar ledelse når 6 av 38 konkurranser er kjørt.

Tilbake til Europa

Nå venter storslalåm for Jansrud søndag. Der er forventningene lavere enn i fartsdisiplinene. Så flytter verdenscupen seg til Europa.

Neste gang fartsdisiplinene står på programmet er i Val Gardena 19. og 20. desember. Selv om Jansrud har vært i en egen klasse så langt, tar han ingenting for gitt fremover.

– Jeg tar med meg en god følelse til Europa nå. Jeg er i god form, og tar riktige avgjørelser uten å måtte analysere så mye. Men det er ingenting som kommer av seg selv, så uten hardt arbeid kan formen og resultatene fort bli borte. Det er tøft i toppen, sier han.

Aleksander Aamodt Kilde var i tillegg til Jansrud eneste norske deltaker. Men Kilde kom aldri til mål. Med startnummer 6 endte det med at 22-åringen kjørte ut høyt oppe i løypa.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus