Meny

Eckhoff strålte av glede etter debutseieren

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiril Eckhoff trodde egentlig ikke løpet hennes var godt nok, men lørdag viste hun for første gang ryggen til hele verdenseliten i skiskyting.
Tiril Eckhoff:
  • Alder: 24 (21. mai 1990)
  • Idrett: Skiskyting
  • Klubb: Fossum
  • OL-medaljer: 3 (1-0-2)
  • Verdenscupen: 1 enkeltseier.
  • Aktuell: Tok sin første verdenscupseier da hun vant sprinten i Östersund lørdag.

24-åringen har vært en populær utøver etter bronsen på fellesstarten og gull i mixedstafetten i Sotsji-OL. Men en individuell seier hadde hun aldri oppnådd i internasjonal konkurranse.

Ikke før lørdagens sprintrenn i Östersund.

Der ble den første verdenscupseieren sikret på dramatisk vis. Da triumfen skulle sikres, bommet Eckhoff på det siste skuddet på stående skyting. Hun svarte med en vanvittig sterk sisterunde, og én etter én måtte konkurrentene se seg slått.

– Da jeg fikk sekunderingen etter siste skyting og ledet... Jeg hadde ikke trodd det. Jeg trodde jeg gikk for topp 10, sa Eckhoff til NTB etter løpet.

Les også: Johaug hadde marginene og tidelene med seg

Bare latter

Hun gliste fra øre til øre, men klarte å holde gledestårene tilbake. I motsetning til da hun hulket for åpent kamera etter den nevnte OL-bronsen.

– Jeg måtte ta meg sammen så jeg ikke skulle grine i dag, innrømmet hun.

– Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto på start. Det er kult å se at alle lagvenninnene er blide også. Det er stas, gliste Eckhoff overfor NTB.

Like overrasket var ikke lagvenninnen Fanny Welle-Strand Horn, som har utkjempet mange dueller mot Eckhoff opp gjennom årene.

– Jeg synes hun er tøff som innfrir det enorme forventningspresset. Hun har vist at hun er sterk i sommer og høst, og jeg synes det er gøy å se at hun får det til. Å se at det er nivået, hun slår de beste og setter dem på plass, sa Horn til NTB.

Les også: Schmid på pallen i Lillehammer

Tett

Det var naturlig nok Eckhoff alle ville snakke med etter løpet. Hun og de nærmeste konkurrentene bød Östersund-publikummet på en vanvittig spennende sprint.

Tsjekkiske Veronika Vitkova tok annenplassen 4,6 sekunder bak den norske jenta. Deretter fulgte Kaisa Mäkäräinen (7,6 bak), Dorothea Wierer (9,4) og Darja Domratsjeva (9,5).

– Det er utrolig. Iallfall med Darja (også én bom) og alle de gode. Målet mitt er å stabilisere meg i toppen, og det er kult å få med seg en verdenscupseier, sa Eckhoff.

Hun innrømmer at nettopp den første seieren senker presset på henne. Og samtidig varslet hun at seieren skulle feires litt før søndagens jaktstart.

– Nå blir det party, gliste Eckhoff før hun forsvant inn på den internasjonale pressekonferansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus