Meny

Tiril Eckhoff sikret sin første verdenscupseier

FØRSTE GANG: Tiril Eckhoff sikret seg sin aller første verdenscupseier i skiskyting lørdag. Hun vant sprinten i Östersund. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiskytteren Tiril Eckhoff avsluttet fantastisk og sikret seg karrierens første verdenscupseier i sprinten over 7,5 kilometer lørdag, til tross for en bom på siste skyting.

– Det føles fantastisk å ha vunnet. Følelsen jeg har er ubeskrivelig, sa en jublende glad og stolt Tiril Eckhoff til NRK etter seieren.

Tsjekkiske Veronika Vitkova tok annenplassen med feilfri skyting, men ble slått med 4,6 sekunder.

– Jeg gikk ut alt jeg kunne fra start, og underveis hadde jeg en veldig fin sekundering. Det var bare å gi på. Nå synes jeg det er helt magisk å se på meg selv som vinner. Dette er stort, sa Eckhoff.

Eckhoff lå på tredjeplass ut fra stående skyting, der hun pådro seg en kjempebom på det aller siste skuddet, men hun hadde fantastisk fart i sporet og var ikke til å stoppe. Hun utklasset konkurrentene på den siste sløyfen inn mot mål.

– Det er i alle fall helt sikkert at jeg har gjort en god jobb i sommer, og det er veldig kult å vinne her. Det kommer også til å bli spennende i jaktstarten søndag, så får vi se hva det kan bli til, sa hun.

Finske Kaisa Mäkäräinen endte på tredjeplass, slått av Eckhoff med 7.6 sekunder.

Det var ingen av de andre norske deltakerne som var i nærheten av å kjempe om de beste plassene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus