Meny

Kjetil Jansrud slo til med ny seier

Kjetil Jansrud kjørte et bortimot prikkfritt renn og tok seieren i utforrennet i Beaver Creek fredag. Det var hans tredje verdenscupseier i år. Foto: NTB scanpix / Mandatory Credit: Chris Humphreys-USA TODAY Sports

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud kjørte et bortimot prikkfritt renn og tok seieren i verdenscupen i utfor i Beaver Creek fredag. Han var i en klasse for seg.

Sveitseren Beat Feuz klarte annenplassen, men ble slått av Jansrud med 54 hundredeler. Amerikaneren Steven Nyman på tredjeplass var ytterligere to hundredeler bak.

Bortsett fra ved den første mellomtiden hadde Jansrud en klar ledelse gjennom hele rennet. Han kjørte kontrollert og sikkert og gjorde ingen feil.

– Det er helt ekstremt, utbrøt NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

Forrige helg vant Jansrud både utfor- og super G-rennet i canadiske Lake Louise. Han var nå vunnet tre av fire verdenscuprenn han har startet i denne sesongen og derfor utfor- og super-G-cupen.

– Det er ikke slik at man kan be om to seirer på to renn, for det skjer sjelden. Jeg har følt meg bra hele helgen, men det er litt absurd og spesielt - spesielt deilig, sa 29-åringen til VG etter dobbeltseieren.

Henrik Kristoffersen gikk til topps i slalåmrennet i Levi, så det er bare i sesongåpningen i Sölden at de norske løperne ikke har vært med og kjempet blant de aller beste. I de fire siste verdenscuprennene for menn er det blitt norsk seier.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus