Meny

Golberg vant i Lillehammer igjen

Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pål Golberg vant fredagens sprint i minitouren i Lillehammer. Dermed gjentok han suksessen fra i fjor da han vant 15 kilometeren på hjemmebane.

Golberg vant sprinten foran Alexei Petukhov og Finn Hågen Krogh. Sistnevnte førte an store deler av finalen, men på oppløpet var Golberg overlegen.

– Jeg visste at jeg hadde god glid. Hvis jeg klarte å holde ryggen til Finn (Hågen Krogh) så sto det bare på meg selv, for da var skia så gode at de nærmest gjorde jobben av seg selv, sier Golberg til NRK.

For ett år siden vant 24-åringen sitt første verdenscuprenn i Lillehammer da han gikk til topps på 15-kilometeren. Fredagens seier teller imidlertid ikke som en verdenscupseier, men som en etappeseier i minitouren.

– Det er kult å gjenta suksessen. Med en fortid som sprintløper burde jeg hevde meg, men det er moro å beherske begge deler.

Nå ser Golberg fram mot de to neste etappene.

– Jeg trives godt i Lillehammer, og det er jo de samme løypene som i fjor.

Lørdag venter 10 kilometer i fri teknikk, før minitouren avsluttes med 15 kilometer klassisk søndag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus