Meny

Bjørgen til topps igjen

Bjørgen til topps igjen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen (34) herjet på ny med konkurrentene i sprintløypa i Lillehammer fredag da hun tok første stikk i verdenscupens minitour.

34-åringen sto over sprinten på Beitostølen, men var best i den klassiske sprinten i Kuusamo sist lørdag. Fredag var hun i realiteten best fra start til mål igjen.

Rognes-løperen vant først prologen og fulgte opp i finalene.

Seieren var hennes 84. i verdenscupsammenheng (inkludert etappeseirer i Tourer). Fredagens etappe teller ikke som egen verdenscupseier siden den er en del av en minitour. Skal det bli verdenscupseier i Lillehammer må hun vinne etter søndagens klassiske jaktstart. Det blir i så fall hennes 68. verdenscupseier.

Det er nesten litt gamle sprinttakter over Bjørgen for tiden. Det var som sprinter hun slo igjennom med seier i Düsseldorf i 2002. I de tre neste årene var hun verdens suverent beste sprinter.

Siden utviklet hun seg mer til å bli en helstøpt distanseløper. I sprint har hun vært mer av og på.

Bedre trent

– Er du blitt en bedre sprinter denne sesongen?

– Treningen i sommer og høst har vært veldig bra, og i dag følte jeg meg sterk hele veien. Jeg har følt meg rappere, og jeg har mer fart i kroppen. Jeg har egentlig ikke gjort noe spesielt, men har konsentrert meg mer om å komme meg bedre ut fra start, og jeg synes at kroppen har respondert bra på det, sa Bjørgen.

Hun følte seg bedre fredag enn hun gjorde sist helg.

– Da følte jeg meg seig. I dag gikk det bra for meg. Jeg er i bra form, og igjen hadde jeg veldig gode ski. Akkurat som sist helg. Vi var mange norske som gikk videre til finalene, og igjen klarte jeg å holde de unge bak meg.

Favoritt

Marit Bjørgen vant fire minitourer på rad i Kuusamo fra 2010 til 2013, og i år kan hun fort vinne igjen.

– Jeg har vunnet minitouren de siste årene, og i dag fikk jeg en fin start. Men Therese (Johaug) er sterk, og jeg trenger nok noen sekunder på henne før den siste etappen. Lørdagens 5 kilometer i fri teknikk bør passe meg bra, mente Bjørgen.

Slik det ser ut etter fredagens sprint blir kampen om seieren i minitouren en duell mellom Bjørgen og Johaug. Sistnevnte gikk en god prolog og endte på 14.-plass til slutt. Hun er nummer 14 og er 32,4 sekunder bak Bjørgen før 5-kilometeren. Charlotte Kalla er plassert like bak Johaug igjen.

Fredagens pall ble helnorsk. Celine Brun-Lie ble nummer to og Heidi Weng nummer tre. Weng er nok en sterkere sammenlagtkandidat enn Brun-Lie.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus