Meny

Mourinho på rekordjakt

Chelsea-manager José Mourinho har ingen god statistikk på St. James' Park. (Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom Chelsea unngår tap i Newcastle lørdag, slår London-klubben ligastarten fra 1925/26-sesongen. Men manager José Mourinho har aldri vunnet en Premier League-kamp på St. James' Park.

Portugiserens to eneste seirer borte mot Newcastle er kommet i ligacupen. På sine fire forsøk i serien er det aldri blitt tre poeng. Under Alan Pardew har Newcastle vunnet begge sine hjemmekamper mot de blåkledde i serien.

Det er en statistikk Mourinho må snu om han skal sikre klubben nok en rekord under hans regime. Med 14 strake seriekamper uten tap, har han allerede tangert rekorden fra 1925/26-sesongen, men det er neppe nok for 51-åringen.

Tre seire

Newcastle har på sin side ikke tapt på eget gress siden Manchester City vant i midten av august. De tre siste hjemmekampene har endt med 1-0-seirer mot Leicester, Liverpool og Queens Park Rangers.

Chelsea kommer rett fra en sterk 3-0-seier hjemme mot byrival Tottenham og står ubeseiret på sine 21 siste kamper i alle turneringer. Mourinho advarer likevel mot å få for mye selvtillit, forteller Oscar.

– Manageren vil at vi skal ha selvtillit, men ikke for mye. Det kan være farlig. Han sier til angrepsspillerne at de skal score mål og nyte den offensive fotballen, men at vi skal forsvare oss som et lag når vi ikke har ballen, sier brasilianeren til Chelseas hjemmeside.

Hyller Drogba

Med toppscorer Diego Costa suspendert mot Tottenham, var det knyttet spenning til om Didier Drogba og Loïc Remy kunne følge opp spanjolens målform. Med én scoring hver, samt en målgivende pasning på Drogba, la de raskt den ballen død.

– Didier er en fantastisk spiller og en fantastisk person. Jeg er så glad for at han er en del av stallen. Da jeg var yngre, så jeg ham på tv, og nå spiller vi sammen, sier Oscar.

– Hans bidrag i en alder av 36 er utrolig. Først av alt er han en lagspiller. I tillegg er han en ydmyk fyr som spiller og kjemper for laget. Fantastisk, oppsummerte Mourinho etter kampen mot Tottenham.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus