Meny

Northug tror toppformen vil komme

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug tror ikke han vil være i toppform før etter nyttår. NRK-ekspert Torgeir Bjørn forventer at Petter Northug kjemper om seieren allerede i Lillehammer i helgen.

Northug fikk med seg en annenplass på sprinten, men endte helt nede på 23.-plass på 15-kilometeren under verdenscupåpningen i Finland sist helg. Under sesongåpningen på Beitostølen fikk han med seg en seier, en 3.- og en 23.-plass.

Først i februar venter vinterens store høydepunkt: VM i Falun.

– Det har vært tidlig ennå. Jeg vet med den treningen jeg har gjort at jeg ikke kommer til å gå styggfort før vi kommer på nyåret, sa Northug på en pressekonferanse torsdag.

Han svarte kort på mange av journalistenes spørsmål. Om et mulig spurtoppgjør i helgens renn, sa han: – Det blir det sikkert, så får vi se hva slags plassering det blir spurt om.

Les også: Hellner: – Jeg driter i hva Northug sier

Klarere svar

NRK-ekspert Torgeir Bjørn er en av dem som har fulgt langrennssporten aller tettest de siste 20 åra. Han forventer at både Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby vil være med å kjempe om seieren totalt under helgens minitour i Lillehammer. Den åpner med sprint fredag, mens det er 10 kilometer fri teknikk for menn lørdag og 15 km klassisk jaktstart søndag.

– Etter helga vil vi sitte igjen med et klarere svar på hvor Petter står. Minitouren har et program som bør passe ham bra. Han sa også på Beitostølen at det først var her han forventet å være i form. Han bør være i stand til å skaffe seg et bra forsprang ned til, for eksempel, Martin Johnsrud Sundby etter fredagens sprint. Det trenger han også, mener Bjørn overfor NTB.

Les også: – Northug må være egoist for å lykkes

Bedre

Bjørn poengterer det åpenbare at så langt i sesongen har Sundby vist klart bedre form i de tre distanserennene som er gått.

– Petter har gått to veldig bra sprinter og vist solid form der. I distanserennene har han vært mer ujevn. Femkilometeren som skal brukes både lørdag og søndag er av de aller hardeste i hele verdenscupen, og det gjenstår å se hvordan det vil gi seg utslag, Det finnes nesten ikke flate partier i hele løypa, sier Torgeir Bjørn.

Martin Johnsrud Sundby fikk stå over pressekonferansen på grunn av sår hals, men han var ute på en lett treningsøkt torsdag, og det er ventet at han stiller til start fredag.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus