Meny

Stöckl om Sjøen: – Jeg overprøver aldri legene

Landslagstrener Alexander Stöckl vil ikke overprøve legenes anbefaling. Helsen er viktigst, uansett, mener østerrikeren. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Phillip Sjøen sliter med hjernerystelse og svimmelhet etter fallet i Klingenthal. – Helt uaktuelt å ta sjansen med ham i Lillehammer, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Østerrikeren er klar på at han stoler fullt og helt på hoppernes medisinske apparat.

– Legene sier han fortsatt har symptomer etter fallet i Klingenthal. Han er svimmel etter trening og har smerter i nakken. Helsen er alltid viktigst. Tenk om han faller igjen. Da er det krise. Legene bestemmer alltid, sier Stöckl til NTB.

Dermed blir det trolig først konkurransecomeback for 18 år gamle Sjøen under COC-rennene på Rena om en drøy uke.

– Jeg håper han kan være med å sikre kvoteplass til hoppuken under kontinentalcupen på Rena. Det hadde vært optimalt, slik det har utviklet seg, sier Stöckl.

– Men om det var OL-renn i helgen, da hadde du sendt Sjøen utfor?

– Overhodet ikke. Det er ikke tema, selv om det skulle vært hoppet om OL-medaljer, slår landslagstreneren fast.

– Jeg vil ikke risikere noens fremtidige medaljesjanser ved å trosse det medisinske apparatet. Jeg stoler fullt og helt på dem, fortsetter Stöckl.

Andre slipper til

Uten Sjøen under verdenscupen i Lillehammer i helgen håper Stöckl andre unggutter vil vise seg fram.

Joachim Hauer, Daniel André Tande, Kenneth Gangnes, Espen Enger Halvorsen, Robert Johansson og Johann André Forfang er alle med i nasjonal kvote.

– Jeg håper de fleste av dem kommer til annen omgang. Da blir jeg fornøyd. Forfang er med for første gang. Han er jeg veldig spent på, sier Stöckl.

– Det viktigste er at de fokuserer på teknikk og rytme i bakken og at de ikke lar seg forstyrre av verken medier eller publikum. Det er lett å si det, men det er noe helt annet å klare det, mener østerrikeren.

Lenge har han vært avhengig av Anders Bardal. Denne sesongen har Anders Fannemel for alvor meldt seg på i verdenstoppen. Rune Velta har også løftet seg, mens det omsider begynner å komme flere med bakfra.

– Jeg ser mer bredde. Sjøen, Tande og Hauer banker virkelig på døra. Det gir en god følelse, både for laget og meg som trener, sier Stöckl.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus