Sjansefattig før Sanchez fant åpningen

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2

Arsenal og Southampton sløste ikke med sjansene på Emirates onsdag. Det skjedde lite foran målene før Alexis Sanchez fant åpningen for Arsenal snaue to minutter før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da fikk han en ball i beina på ti-12 meters hold og satte ballen kontant i mål etter at en Southampton-spiller hadde handset, og på et tidspunkt da det var litt panikk i gjestenes forsvar.

Southampton-keeper Fraser Forster som på mange måter holdt Southampton inne i kampen, var sjanseløs på scoringen, men han hadde flere kvalifiserte redninger, og uten ham ville nok Arsenals seier vært større.

Men Sanchez fikk i alle fall liv og varmen inn i hjemmepublikummet med målet sitt helt på tampen.

Få sjanser

Kampen ble heller tam. Det var svært få sjanser til noen av lagene, og noen minutter før slutt fikk gjestene fra Southampton Toby Alderweireld skadd, slik at laget måtte avslutte med bare ti mann.

Men det gjorde lite for kampen, der ingen av lagene klarte å tilrive seg noe overtak. Det var en stor sjanse til hvert av lagene i første omgang. Etter pause var det Arsenal som hadde de største mulighetene.

Les også: Topplagene Chelsea og City med storseire

Olivier Giroud hadde en stor mulighet vel 20 minutter før slutt, og bare tre minutter før full tid var det Southamptons Forster som reddet scoring, men det var bare en midlertidig utsettelse, for to minutter før slutt sang det i nettet fra Sanchez.

Tamt

Det ble en litt tam åpningsomgang på Emirates stadion. I løpet av de første 45 minuttene hadde lagene en stor sjanse hver seg. Graziano Pellè satte ballen skyhøyt over fra kort hold etter 14 minutter spill, på en sjanse som burde gitt uttelling.

I sluttsekundene hadde Arsenal corner. Ballen gikk via en Arsenal-spiller og et Southampton-hodet, men Fraser Forset i Southampton-målet presterte en feberredning og fikk slått til corner.

Arsenal kom best i gang, men ingen av lagene klarte å skaffe seg noe avgjørende overtak før pause. Publikum var ikke fornøyde med Danny Welbeck og co., men de ga hjemmespillerne stor støtte gjennom hele omgangen.

Femte på rad

For Arsenal var dette den femte kampen på rad uten at det ble scoring i første omgang. Trøsten for hjemmespillerne da de gikk til pause fikk være at det er blitt scoringer i løpet av de siste 45 minuttene.

Southampton har vist at det ikke er et enkelt lag å spille mot, og anført av Graziano Pellè spilte laget seg fram til flere gode muligheter i løpet av åpningsomgangen og de første minuttene av annenomgangen.

Det virket som om Arsenal hadde rimelig god kontroll bakover i første omgang, men hjemmelaget slet med å komme seg fram på banen og spille seg til de store og gode sjansene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus