Meny

Svendsen med drømmestart i Östersund

Emil Hegle Svendsen, Norge, i herrenes 20 km i verdenscuprennet i skiskyting i Østersund onsdag. Foto: Marcus Eriksson (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en oppløftende norsk dag viste Emil Hegle Svendsen (29) ryggen til skiskyttereliten under verdenscupstarten i Östersund. Han plaffet ned samtlige blinker og vant med over minuttet.
Emil Hegle Svendsen:
  • Alder: 29 år (født 12. juli 1985 i Trondheim)
  • Idrettsgren: Skiskyting
  • Klubb: Trondhjems
  • Verdenscupen: 37 enkeltseirer, 1 sammenlagtseier
  • VM-medaljer: 17 (11-4-2)
  • OL-medaljer: 5 (4-1-0)
  • Aktuell: Vant verdenscupåpningen i Östersund onsdag.

Det var helt andre takter enn under 20-kilometeren i den svenske byen i fjor. Da cruiset Martin Fourcade inn til seier med beste nordmann (Vetle Sjåstad Christiansen) på 17.-plass.

Noe av den samme bedriften kopierte Svendsen onsdag.

– Det er en kjempegod følelse. Det blir jul i år også, gliste Svendsen i pressesonen etter å ha tatt føringen i verdenscupen, der han ble nummer to sammenlagt sist vinter.

– Det er selvfølgelig skytingen som er bra i dag. Skigåingen var ikke storartet, men det viser seg nok en gang på normaldistansen at om du skyter bra og går skapelig på ski, så henger du med, forklarte trønderen.

Mangler litt

Selv om Svendsen kanskje ikke var nær toppfarten i sporet, var det tidlig seierssus over løpet hans. Blink etter blink ble senket, og nordmannen ledet løpet fra annen skyting og ut.

På den siste, stående skytingen fortsatte han å være aggressiv. Selv om han tok seg noen ekstra sekunder til å få på plass det aller siste skuddet.

– Har du kontroll og vet hva du driver med, er det bare å hoppe i det. Det er ikke noe å nøle med når du har godfølelsen, sa Svendsen.

Som fortsatt mener han har mye å gå på formmessig.

– Det er lenge siden jeg har hatt den følelsen av at jeg er skikkelig på hogget. Jeg mangler litt på formen. Det flyter ikke ordentlig i dag.

Svendsen ville ikke gå med på at han har manglet motivasjon før den nye sesongen.

– Jeg har kanskje nevnt én gang at jeg har slitt med motivasjonen, og da er det dét folk skriver om. Nei, jeg har veldig god motivasjon og synes det er vanvittig artig å drive på med idrett, slo 29-åringen fast.

Formsterk Bjørndalen

Onsdag gikk Svendsen raskere enn både annenmannen Sergej Semenov (Ukraina) og tredjeplasserte Michal Slesingr (Tsjekkia), men han ble slått i sporet av blant andre Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen.

Bjørndalen bidro til den norske jubeldagen i Sverige med en 6.-plass. Veteranen bommet tre ganger på standplass, men var kun 7,8 sekunder fra en plass på seierspallen.

– Jeg henger bra med. Jeg bommer én gang for mye, ellers hadde jeg vært fornøyd. Jeg er i ganske bra form, men jeg var ikke god nok på liggende i dag. Nest beste langrennstid. Det er bra av en gammel mann, sa Bjørndalen.

Thingnes Bø (4 bom) ble nummer 8, broren Tarjei Bø (5) nummer 29, Vetle Sjåstad Christiansen (5) nummer 53 og Lars Helge Birkeland (10) nummer 85.

Og fjorårsvinner Martin Fourcade? Totalsprekk på første skyting og 81.-plass til slutt (6 bom).
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus