Meny

Forstuingen førte også til brudd

Tross tre brudd i foten vant Cecilia Brækhus boksekampen mot Jennifer Retzke. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus pådro seg også tre små brudd i foten da hun tråkket over i den tredje runden i VM-kampen mot Jennifer Retzke i København natt til søndag.

Etter å ha hoppet rundt på krykker i Berlin et par dager var hun på MR-undersøkelse tirsdag, og der ble det fastslått at det ikke bare var snakk om en forstuing. Hun var litt mindre hoven i den skadde foten tirsdag, slik at det var mulig å foreta en MR-undersøkelse.

– Det ble konstatert tre små brudd i foten, men det spiller ikke så stor rolle for henne, for hun blir gående på krykker og uten særlig trening fra fire til seks uker uansett, sier manager Rune Brynhildsen til NTB.

Les også: Brækhus må gå på krykker i en uke

– Jeg snakket med henne sent i ettermiddag, og hun virket å være ved godt mot, la han til.

Klar seier på et bein

– Jeg har tre brudd på oversiden av foten. Det ble oppdaget under dagens MR-undersøkelse. Nå blir det fire uker på krykker og litt rehabilitering. Jeg kan starte opp igjen om seks uker. Jeg har vært heldig, sa Brækhus til VG onsdag.

Selv med et ubrukelig bein i store deler av kampen lørdag, endte det med en klar poengseier til Brækhus i Falconer Hall i den danske hovedstaden. Selv på et bein ga majoriteten av dommerne seieren i alle rundene til den firedobbelte norske verdensmesteren. Hun holder mesterbeltene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF).

Uansett om det bare var snakk om en forstuing for Brækhus' del ville hun ikke ha kunne begynne å trene igjen før om vel en måned, så derfor gjør det ingenting at det er snakk om en liten bruddskade. Rehabiliteringsperioden blir den samme.

Les også: – Hun skjønte aldri hvor skadet jeg var

Norge neste?

Brækhus håper nå at hun kan bokse sin neste kamp i Norge, for det er håp om at regjeringen og politikerne kommer til å vedta og oppheve loven mot proffboksing tidlig på nyåret. Det har vært antydet at det kan bli kamp for Brækhus enten i Bergen eller i Oslo, men foreløpig er det for tidlig å si noe om når hun skal bokse neste kamp.

– Jeg har vært gjennom et tøft år med fire kamper. Det merker jeg på kroppen. Derfor skal det bli deilig med fri hele desember nå. På den måten gjorde det ikke noe at jeg ble skadd i denne kampen, for det var uansett meningen å ta et lite opphold fra boksing og trening etter et hardt og tungt år, sa Brækhus til NTB etter kampen i København.

Det er også klart at Brækhus og folkene hennes skal i kontraktsforhandlinger med Sauerland i løpet av de nærmeste ukene, for den nåværende kontrakten går ut 21. februar.

Alt tyder på at det blir roligere kontraktsforhandlinger denne gangen enn det var siste, og Rune Brynhildsen sa da også til NTB i København at forhandlingstonen er god mellom partene, som så vidt har begynt å snakke sammen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus