Kaptein Gerrard reddet Liverpool

Bilder: TV 2

Et hardt prøvet Liverpool-mannskap kunne tirsdag ta hjem tre poeng etter at Steven Gerrard svarte sine kritikere med scoring i 3-1-seieren over Leicester.

«Captain fantastic» Steven Gerrard var tilbake og fikk sin 2-1-scoring ni minutter etter sidebytte. Han spilte selv frem Lallana ute på vingen. Leicester-forsvaret fikk bare klarert ballen like utenfor 16-meteren hvor Gerrard kom i full fart og beinet ballen i mål. Det var han første mål mot Leicester i karrieren – til ellevill jubel.

Gerrard følte seg også snytt for et straffespark. Alene igjennom var Kasper Schmeichel i kontakt med Liverpools kaptein, men dommeren dømte ikke straffe.

– Det var en klar straffe, mente Gerrard. Det viste også TV-bildene.

Enestående lag

Liverpool og Brendan Rodgers brøt poengtørken i forrige runde i 1-0-seieren mot Stoke på Anfield og fortsatte seiersrekken borte mot tabelljumbo Leicester.

– Det var en flott seier, spillerne var enestående. Vi måtte jobbe hardt for seieren, men fikk vist vår kvalitet til slutt, sa Liverpool-manageren til BBC.

– Vi skulle ha vunnet i mesterligaen, og det har vært tre gode prestasjoner de siste kampene. Jeg har stort tro på spillerne, og vi trengte å få oss tilbake i gammel god standard, sa Rodgers.

– Steven Gerrard fikk stå over kampen mot Stoke med tanke på denne kampen. Når du hviler en spiller begynner folk på spørre hvorfor. Lar du dem spille spør man hvorfor man ikke lar dem få hvile. Energien han fikk med ikke å spille i helgen fikk han godt nytte av i kveld, sa Rodgers.

Selvmål

Det var hjemmelaget som var friskest innledningsvis. Jamie Vardy og Leonardo Ulloa fikk det litt for lett inn i Liverpool-feltet, og sistnevntes forsøk gikk i stanga, via ryggen på Liverpool-målvakt Simon Mignolet og i mål.

Fem minutter senere utnyttet Adam Lallana at en hardt presset Leicester-forsvarer i duell med Rickie Lambert, bare fikk til en løs klarering. Ballen havnet rett i beina på Lallana, og fra syv meters hold banket han ballen forbi danske Kasper Schmeichel til utligning.

Visekaptein Jordan Henderson fastsatte sluttresultatet til 3-1 seks minutter før slutt da fikk stå alene på straffemerket og dundret ballen i mål.

Leicester hadde også sine muligheter mot slutten av kampen, men Mignolet hadde brukt opp tabbekvoten for kvelden slik at det ikke ble flere baklengs.

Med seieren rykket Liverpool opp til niendeplass på tabellen. Etter 14 kamper har de 20 poeng. Leicester blir værende helt på bunnen av tabellen med sine 10 poeng.