Meny

Balotelli i Instagram-trøbbel

Mario Balotelli beklager et bildeinnlegg på Instagram. FA undersøker saken. (Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-angriper Mario Balotelli har igjen skapt negative overskrifter. Tirsdag måtte han beklage en Instagram-spøk.

Italieneren la mandag ut et bilde av Nintendo-figuren Super Mario på det sosiale nettstedet. Under bildet la han til en tekst som kunne tolkes rasistisk og antisemittisk.

Balotelli slettet innlegget raskt, men spøken rakk å vekke reaksjoner. Det tok ikke lang tid før Englands fotballforbund (FA) varslet at Balotelli er under etterforskning. Også Liverpool vil se nærmere på saken.

Tirsdag unnskyldte 24-åringen seg. Gjennom et innlegg på Facebook understrekte han at spøken ikke var ment å støte noen.

– Bildet var ment å være antirasistisk med humor. Jeg forstår nå at det ut av sammenheng kan bli tolket motsatt, skriver Balotelli.

På Twitter har han beskrevet opptrinnet som «et uheldig øyeblikk». Han forsvarte seg med at hans mor er jøde.

Teksten til Super Mario-bildet var som følger: «Vær ikke rasistisk. Vær som Mario. Han er en italiensk rørlegger, skapt av japanere, snakker engelsk og ligner en mexicaner. Han hopper som en svart mann og samler mynter som en jøde».

Ifølge BBC er fem kampers karantene minimumsstraffen for brudd på FAs rasismeregler.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus