Meny

Bach skal sørge for at fotball-VM og vinter-OL i 2022 ikke kolliderer

Sepp Blatter har lovet Thomas Bach at fotball-VM 2022 i Qatar ikke skal kollidere med vinter-OL. Foto: Hannibal (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FIFAs president Sepp Blatter ønsker å flytte fotball-VM i Qatar i 2022 fra sommeren på grunn av varmen, men har lovet IOKs president Thomas Bach at det ikke skal krasje med vinter-OL.

De øverste lederne for det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og Den internasjonale olympiske komité (IOK) har tatt en prat om vinteren 2022. Bach har blitt forsikret om at verdensmesterskapet i fotball ikke vil kollidere med de olympiske leker av Blatter.

– Jeg har ingen grunn til å ikke tro på Blatter. Han gjorde det veldig klart at et krasj av disse to store arrangementene ikke er i interesse for noen. Og derfor var hans klare forpliktelse at det ikke vil bli noe krasj, sa Bach.

FIFA har i lang tid luftet tanken om å arrangere VM i hete Qatar i januar eller februar, eventuelt november og desember. Bach er klar på at vinter-OL i 2022, som arrangeres i Beijing eller Almaty, ikke kan flyttes.

– Våre datoer er klare. Vi er forpliktet til fremtidige arrangører og i vinterlekene spesielt må du tilpasse deg værforholdene i landet, så det er egentlig ikke noe rom for flytting, sa Bach.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus