Meny

FIFA gransker Jim Solbakken-overganger

Fotballagent Jim Solbakken granskes av FIFA. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale fotballforbundet undersøker flere spilleroverganger der agenten Jim Solbakken har vært involvert.

Den siste tiden har det vært flere medieoppslag om Solbakkens agentvirksomhet. Han er blitt anklaget for «dobbeltspill» i forbindelse med en rekke overganger.

– Jeg snakket med FIFA for noen dager siden, og etter det jeg forstår, skal de komme med en uttalelse i løpet av 14 dager, sier Siem til TV 2.

– Udramatisk

På grunn av opplysningene som er kommet fram i mediene, sjekker juridisk avdeling i NFF Solbakkens rolle i flere nasjonale overganger. Når det gjelder internasjonale overganger, må det gjøres av FIFA. Det har ikke NFF mandat til, ifølge Siem.

– De sakene vi ikke kan undersøke selv, blir oversendt FIFA. Vi kan ikke velge å la være. Det er sånn vi følger regelboka, og det er totalt udramatisk. Vi har sendt informasjon. Det er lenge siden vi har gjort det, og vi har sagt det før, sier Siem til VG.

Klart innen nyttår

Siem regner med at konklusjonene blir klare innen nyttår.

– Men det er ikke slik at hvis FIFA sier A, B eller C, så kan vi bestemme oss for noe annet. Dette er internasjonale overganger, og her er det FIFA som bestemmer. Vi venter på en konklusjon fra dem.

Solbakken informert

Generalsekretæren har gitt Solbakken beskjed om at overgangene skal undersøkes nærmere.

– Jeg har orientert Jim Solbakken om dette og fortalt ham at vi er nødt til å bruke den tiden det tar og at vi ønsker å se på absolutt alt. Dette støttet han, sier Siem til TV 2.

Solbakken har tidligere avvist at han har gjort noe ulovlig.

– Jeg har alltid bestrebet meg på å følge regelverket. Jeg har, både etter agentregelverket og lovene i Norge, 100 prosent god samvittighet for det jeg gjør, sa han til Nettavisen i slutten av oktober.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus