Meny

Sterk opphenting av skiskytterne

Lars Helge Birkeland førte Norge til 2.-plass under søndagens blandet stafett i verdenscupen. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skrekkelig åpningsetappe så ut til å spolere Norges pallsjanser, men skiskytterne slo tilbake og sikret 2.-plass i blandet stafett søndag.

Synnøve Solemdal fikk ingen hyggelig verdenscupåpning i svenske Östersund. Med seks bom og én strafferunde lå Norge helt nede på 21.-plass ved første veksling.

– Dette var ikke moro. Jeg hadde ikke flyt, så dette ble en svart dag for min del. På en slik dag skulle jeg helst gått et individuelt renn, for jeg ønsker ikke å ødelegge for laget, sa Solemdal til NRK.

Men Tiril Eckhoff, Vetle Sjåstad Christiansen og Lars Helge Birkeland bidro til å rette på inntrykket. Til slutt endte Norge bare to tidels sekund bak Frankrike.

Totalt måtte det norske laget gjennom én strafferunde og brukte elleve ekstraskudd.

Eckhoff tok Norge opp fra 21.- til 12.-plass. Sjåstad fortsatte klatringen, og ved siste veksling var laget nummer seks. Birkeland, som skjøt feilfritt, avsluttet det hele med å kjempe om seieren, men i spurten ble franske Martin Fourcade for sterk.

Verdenscupen fortsetter med normaldistanse for menn onsdag, mens Eckhoff og co. skal i aksjon dagen etter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus