City med i tittelkampen etter sterk borteseier

Yaya Touré jubler sammen med Stevan Jovetic etter å ha satt inn 1-0-scoringen på St. Mary's søndag. Manchester City klatret forbi Southampton etter seieren. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix

Manchester City fortsetter å score på bortebane. Søndag ble overraskelseslaget Southampton slått 3-0 på St. Mary's.

Før kampen lå Southampton på annenplass, sju poeng bak suverene Chelsea. Den store testen for Ronald Koemans menn var rekken med City, Arsenal og Manchester United på skarve ti dager.

I første test ble det helbom, etter at Yaya Touré, Frank Lampard og Gaël Clichy hadde satt inn hvert sitt mål i annen omgang.

– Jeg er svært fornøyd. Vi spilte en veldig god kamp og det var viktig at vi ikke slapp inn mål, de hadde bare én sjanse i løpet av 90 minutter, sa en fornøyd City-manager Manuel Pellegrini til Sky Sports etter kampen.

Med seieren er det nå Manchester City som er nummer to på tabellen – seks poeng bak de blå fra London.

Jevnt

3-0 til slutt så ikke ut til å bli sluttresultatet både etter 45 og 75 minutter, for Southampton skulle få flere sjanser på hjemmebane.

Første omgang startet jevnt, der bortelaget trykket på. Etter ni minutter skulle Sergio Agüero hatt straffe, men argentineren fikk i stedet gult kort for filming.

Hjemmelaget lå lavt og satset på overganger i åpningen, og var også nære etter drøye 20 minutter. Graziano Pellè fikk en dobbeltsjanse, men Citys målvakt Joe Hart hindret 1-0.

Uventet håp

Målløst til pause, men statistikken tilsa at City ville score. Sist de lyseblå fra Manchester ikke scoret borte var nemlig i 0-0-kampen borte mot Norwich 8. februar.

Og etter 51 minutter kom bortescoringen. Agüero la tilbake til Touré, som banket ballen i mål, noe som var hjemmelagets første mål imot på hjemmebane siden 27. september.

City fortsatte å styre kampen, med solid forsvarsspill og kjappe overganger, men plutselig kampen ut til å skulle snu. I det 73. minutt mistet Touré ballen langt inne på egen banehalvdel, hvor Shane Long snappet den opp og stormet mot mål. Eliaquim Mangala var på pletten, men var litt for sent ut og felte Long. Dommer Michael Jones ga Mangala sitt annet gule, og City måtte spille de siste 15 minuttene med ti mann.

Brutale City

Det påfølgende frisparket fra 19 meter ble sendt i muren, men nervøse bortesupportere fryktet både utligning og tap mot et hjemmelag som luktet blod.

I stedet kom 2-0 bare fem minutter senere. Innbytter Frank Lampard ble spilt opp utenfor 16-meteren og banket ballen bak en sjanseløs Fraser Forster.

I det 88. minutt scoret Gaël Clichy sitt første mål etter seks år i City-trøya, samtidig som 3-0-målet gjorde kampen komplett for bortelaget. Hjemmelagets manager Koeman var en slagen mann.

– Jeg er skuffet, for vi startet bedre i annen omgang enn i første omgang. Men vi vet at vi blir straffet for feil. I dag var vi ikke god nok, sa nederlenderen til Sky Sports.