Sundby sjanseløs mot finsk ekspress

Martin Johnsrud Sundby maktet ikke å slå det finske hjemmehåpet, Iivo Niskanen, i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby maktet ikke å slå det finske hjemmehåpet, Iivo Niskanen, i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det ble finsk hjemmejubel da en ikke-norsk løper vant for første gang i verdenscupen denne sesongen. Iivo Niskanen slo Martin Johnsrud Sundby med ti sekunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette var veldig spesielt for meg. Publikum heiet på meg hele veien, men jeg fokuserte på løpet, sa Niskanen i et intervju vist på NRK.

Den finske løperen var i tet fra 5 kilometer, men det var først mellom 10 og 13 kilometer han virkelig satte sine motstandere på plass. Helt på slutten fikk han det riktignok noe tyngre, men det holdt likevel til seier på hjemmebane.

– Jeg måtte gå smart. Jeg har konkurrert her mange ganger, så jeg hadde en enkel plan som fungerte bra, kommenterte Niskanen.

Etterlengtet hjemmeseier

Seieren var 22-åringens første i verdenscupen. Niskanen har heller aldri før vært på pallen. Det var første finske verdenscupseier i langrenn på hjemmebane siden Jari Isometsä vant i Lahti i 1996.

I mål var han 10,3 sekunder foran Sundby på annenplass.

– Det er deilig å være på pallen, selv om jeg alltid har lyst til å vinne. I dag var jeg i bunn og grunn sjanseløs mot Iivo. Det var morsomt å stå på pallen med to finske karer her i Kuusamo, sa Sundby til NRK etter å ha vært på premieutdeling.

Forrige sesongs sammenlagtvinner i verdenscupen tror han har mer å gå på fram mot VM.

– Kroppen kjennes ikke vilt bra ut ennå, men det er jeg litt glad for også.

På tredjeplass fulgte landsmann Sami Jauhojärvi 12,5 sekunder bak. Kun ett tidels sekund bak ham fulgte Niklas Dyrhaug. Nordmannen ble hentet inn som reserve til løpet da Eldar Rønning meldte forfall.

Fornøyd Northug

Petter Northug fikk en tøff dag i de finske skoger og endte til slutt på 23.-plass, drøyt minuttet bak vinneren.

– Det var et helt greit løp. Jeg prioriterte å gå tøft i det lette terrenget. Det var midt på treet, sa Northug.

– Hvordan vil du oppsummere den første verdenscuphelgen?

– Det har vært bra for min del. To veldig fine konkurranser som er fint å ta med seg før Lillehammer neste helg.

Petter Northug under herrenes 15 km klassisk. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix.Petter Northug under herrenes 15 km klassisk. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus