Johaug utklasset alle

Therese Johaug utklasset konkurrentene på søndagens 10 kilometer i klassisk. Foto: Anders Wiklund / TT.
Therese Johaug utklasset konkurrentene på søndagens 10 kilometer i klassisk. Foto: Anders Wiklund / TT.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug var best fra første stavtak og vant søndagens 10 kilometer i Kuusamo i suveren stil. I mål var hun hele 42 sekunder foran nummer to, Marit Bjørgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Therese Johaug

* Navn: Therese Johaug

* Alder: 26 (25. juni 1988).

* Klubb: Nansen.

* Idrett: Langrenn.

* Viktigste meritter:

* VM: 4 gull, 1 sølv og 3 bronse.

* OL: 1 gull, 1 sølv, 1 bronse.

* Verdenscupen: 1 sammenlagtseier, 8 seirer (inkl. sammenlagtseier i Tour de Ski).

* Aktuell: Vant søndagens 10 kilometer klassisk i Kuusamo.

Johaug pangåpnet under søndagens løp. Etter fire kilometer hadde hun fått 25 sekunder ned til Marit Bjørgen.

– Et perfekt løp, og det kjente jeg allerede fra start av. Jeg kunne bare presse på uten å bli sliten. Det var godt å se at all teknikktreningen har gitt utslag. Jeg har aldri gått bedre i lett terreng før, sa Johaug.

Det var nettopp i det lette terrenget at hun for alvor tuktet konkurrentene i form av Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Charlotte Kalla.

Og det er nettopp lett terreng hun har hatt mest fokus på under treningen foran denne sesongen. Hun har lagt ned mye trening på «mølla» på Olympiatoppen.

– Jeg har tatt tak for å bli sterkere i overkroppen, og jeg har vært veldig bestemt på å ta tiden til hjelp for å skape kraft framover. Det er dette jeg har trent mest på, og jeg tenker på det hele tiden. Jeg skal ta meg tid til å kjenne at jeg treffer med skyvene, sa Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overrasket

Johaug var best i klassisk på Beitostølen sist helg også. Det har hun vært de tre siste sesongene, men i motsetning til de siste årene maktet hun å følge opp i Kuusamo denne gangen.

Selv var hun overrasket over at avstanden ned til de andre ble så stor som den ble.

– Jeg hadde ikke trodd at avstanden skulle bli så stor, men det er det som skiller en middels dag fra en fantastisk dag. Du får ikke mange slike dager i en slik karriere, sa Johaug og innrømmet at hun hadde litt av den samme følelsen som da hun vant tremila under VM i Holmenkollen i 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørgen var imponert over sin lagvenninne og treningspartner.

– Vi har trent mye sammen, og jeg har visst siden i sommer at hun kom til å bli sterk og at hun vil vinne oftere denne sesongen enn hun har gjort tidligere. Jeg er veldig imponert over henne i dag, men samtidig vet jeg at dette fort kan snu, sa Bjørgen etter 2.-plassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bekreftet kjæreste-rykter

Lørdag kveld meldte TV 2 at 26-åringen er blitt sammen med roverdensmesteren Nils Jakob Hoff (29).

Johaug ville først ikke kommentere romansen da det uunngåelige spørsmålet dukket opp på pressekonferansen etter henne fantastiske oppvisning på den klassiske 10-kilometeren i Kuusamo.

– Nå er ikke jeg veldig for å kommentere mitt privatliv offentlig i media. Jeg ønsker å fokusere på det sportslige, sa Johaug.

Men etter en kort samtale med langrennsleirens mediesjef Gro Eide da pressekonferansen var mer eller mindre avsluttet, ble hun mer konkret:

– Ja, vi er kjærester, men mer enn det vil jeg ikke kommentere, sa Johaug.