Brækhus må gå på krykker i en uke

VM-festen i Falconer Hall endte på krykker for Cecilia Brækhus, og etter en tur på sykehuset er det klart at hun må ligge unna trening i minst en måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Brækhus kom tilbake fra sykehuset etter en skikkelig røntgenundersøkelse i dag tidlig. Hun har ikke brukket noe, men må gjennom en MRI-undersøkelse når hun kommer tilbake til Berlin for å få en grundigere vurdering av skaden, sa Sauerlands internasjonale pressetalsmann Edward Roff i en pressemelding tidlig søndag.

Det var i den tredje runden av lørdagens VM-kamp mot Jennifer Retzke at Brækhus tråkket over og pådro seg skaden. Hun sa etter kampen at hun aldri tidligere hadde bokset med tilsvarende smerter, men hun klarte å skjule skaden, slik at den tyske utfordreren ikke oppdaget det.

Les oppsummeringen av kampen - runde for runde

Dermed kunne hun innkassere en overbevisende poengseier. Hun forlot Danmark med alle de fire mesterbeltene intakt, men også med et nediset og tapet bein – og på krykker.

Treningsfri

– Så vidt jeg har forstått kommer Cecilia til å måtte gå på krykker en ukes tid framover, og det blir også sagt at hun må regne med å ta seg fri fra all trening en måned, forteller Edward Roff.

– Det gjør ikke noe at jeg ikke får trent i en periode framover nå, for planen har jo hele tiden vært å ta det helt med ro etter denne kampen. Jeg hadde planer om å ta desember fri fra både trening og boksing. I så måte betyr ikke denne skaden noe, sa Brækhus til NTB.

Det var stor usikkerhet rundt hva som var galt i minuttene etter kampen. Den danske stevnelegen mente at det kunne være snakk om et lite brudd, men også en seneskade.

Brækhus fikk hjelp ut av ringen etter kampen. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix.Brækhus fikk hjelp ut av ringen etter kampen. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix.

– Den danske legen sa at jeg var heldig hvis det var snakk om et brudd, for da vil det gå raskere å bli kvitt denne skaden, fleipet Brækhus da hun møtte norsk presse. Hun fleipet også med at hun hadde forsvart VM-beltene sine på bare ett bein. Det er det nok ikke så mange boksere som har gjort før henne.

Se video etter kampen: Brækhus: – Litt rart å håpe på at foten er brukket

Forstuing

På sykehuset i Danmark var konklusjonen at Brækhus hadde pådratt seg en forholdsvis liten skade i midtfoten – det man på godt norsk kaller en forstuing. Heldigvis er det ikke snakk om noen stor skade, men det gjør vondt, og det fikk Cecilia Brækhus merke i kampen mot Retzke. Hun slet med forstuingen gjennom det meste av kampen.

Nå håper den norske boksedronningen på at livet i utlandet snart er over, og ønsket er at den neste kampen blir et sted i Norge. Det har vært snakk om å bokse både i Bergen og Oslo med en gang forbudet mot proffboksing blir opphevet. Det skjer trolig tidlig på nyåret.

Hun holder også på å reforhandle kontrakten med Sauerland, en kontrakt som går ut 21. februar.

– Vi har snakket om en eventuell forlengelse av kontrakten i forbindelse med denne kampen her i København nå, og samtalene har gått greit. Forhandlingsklimaet har også vært bra, sier manager Rune Brynhildsen til NTB. Han varsler flere nyheter rundt Brækhus i tiden som kommer.

Les også: Bærkhus forsvarte VM-titlene på et bein

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus