Chelsea målløs for første gang

Sunderland ropte flere ganger på straffespark mot Chelsea, men ble aldri hørt av dommer Kevin Friend. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix.
Sunderland ropte flere ganger på straffespark mot Chelsea, men ble aldri hørt av dommer Kevin Friend. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix.

Sunderland temmet Chelseas stjernegalleri og fikk med seg ett poeng i 0-0-kampen i Premier League lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ubeseirede Chelsea møtte lørdag kveld uavgjortspesialisten Sunderland til dyst. Hele sju uavgjorte kamper sto hjemmelaget med foran møtet mot London-klubben.

José Mourinhos mannskap hadde scoret i alle sine obligatoriske kamper denne sesongen, men keeperkjempen Costel Pantilimon og hans lagkamerater stoppet Diego Costa og Chelsea.

– Det er et poeng. Det var en vanskelig kamp. Bare ett lag prøvde å vinne fra begynnelsen, det andre laget gjorde ikke det. Det forsvarte seg mye og forsvarte seg bra. Det er ikke kriminelt å forsvare seg mye og bra, sa Mourinho etter kampen.

– Vi ble trøtte

I første omgang hadde begge lagene sine muligheter til å score, men Chelsea og Sunderland lå begge bra defensivt.

I annen omgang bølget oppgjøret fram og tilbake. Sunderland hadde virkelig initiativet det siste kvarteret av kampen. Hjemmelagets Connor Wickham og Adam Johnson hadde store muligheter til å avgjøre kampen, men misset begge på mål.

– Vi ble litt trøtte mot slutten av kampen og vi la igjen litt rom, men jeg har ingenting negativt å si om laget mitt. Det er ikke lett å spille her, og det ikke enkelt å spille mot et lag som har hatt hele uken til å forberede seg, sa Chelsea-manageren.

Fornøyd Poyet

Gjestene fikk oppgjøret inn i sitt spor helt på tampen. De kontrollerte til slutt inn 0-0 mot et aggressivt og entusiastisk hjemmelag.

– Mine spillere forsvarte seg som om livet sto på spill. Det var er en dag der motstanderen kunne ha spilt i tre timer og fortsatt ville ha funnet det vanskelig å score. Vi visste det ville bli en vanskelig kamp. Vi prøvde å være kompakte og er veldig glad over våre prestasjoner, sa Sunderland-manager Gus Poyet.

Southampton vil med seier over Manchester City søndag krympe Chelseas forsprang på tabelltoppen til fire poeng.

Personvernpolicy