United opp i ryggen på byrivalen etter overbevisende seier

Wayne Rooney var i stolpeslag mot Hull lørdag. Her setter han inn 2-0 i det 42. minutt. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix

Manchester United banket Hull 3-0 på Old Trafford lørdag. Anført av en strålende Wayne Rooney ble de mange skadene raskt glemt.

Michael Carrick hadde blitt flyttet ned som midtstopper, men med Marcos Rojo tilbake så de røde fra Manchester et hakk hvassere ut defensivt.

Den siste i forsvaret, Chris Smalling, var mannen som satte inn 1-0 etter 15 minutter for Louis van Gaals menn, før Wayne Rooney og Robin van Persie scoret 2-0 og 3-0.

Ett skår i gleden for Manchester United var at assistkongen Angel Di Maria måtte ut etter 14 minutter. Argentineren holdt seg tidlig til baksiden av låret, og etter et mislykket for søk på å fortsette ble han erstattet av Ander Herrera.

Se video fra TV 2 neders i saken

Takk til teknologien

Et lykketreff av en 2-1-seier over Arsenal i forrige serierunde var langt fra betryggende. 3-0-seieren over Hull på hjemmebane var nettopp det.

Over to omganger var det et tannløst Hull som forsvarte seg på Old Trafford. De rotet defensivt, da både 1-0- og 2-0-scoringene kunne blitt avverget.

Den første scoringen kan United også takke mållinjeteknologien for. Etter en corner fra van Persie gikk ballen via hodet til Fellaini og bak til Smalling. Ballen ble headet inn igjen, men ingen Hull-spillere fikk klarert. I stedet gikk ballen tilbake til Smalling som skjøt mot mål.

Keeper Allan McGregor var på ballen, men rotet den over målstreken. Dommeren kikket ned på klokka, som viste «GOAL!», og 1-0 var et faktum. Før mållinjeteknologien kom til England hadde dommeren neppe turt å blåse av for scoring i tilsvarende situasjon.

Presist

Det var et solid hjemmelag som viste seg fram denne lørdagen. Hull kom ikke til en halv sjanse i løpet av første omgang, men så lenge ut til å bare ligge under 0-1 til pause.

I det 42. minutt gjorde derimot Rooney vondt verre for bortelaget. En lang ball fra Juan Mata ble vunnet, før van Persie la igjen til Rooney på 20 meter. Derfra var United-kapteinen klinisk, og bredsidet 2-0 hardt i lengste hjørne.

Van Persie våknet

Hull var hakket mer frampå i andre omgang, men hjemmelaget hadde stålkontroll fra første til siste spark på ballen.

Uniteds nederlender i front har hatt en tøff start på årets sesong, men i andre omgang våknet Robin van Persie. Først med en fantastisk stupheading etter 57 minutter, hvor keeper McGregor – og en hårfin offside – hindret mål.

I det 66. minutt var derimot Hull-keeperen sjanseløs. Herrera vant ballen høyt på bortelagets banehalvdel, før ballen ble spilt til van Persie. Med et kjapt, hardt og vakkert skudd sendte han 3-0 i nettet.

På overtid burde innbytter Radamel Falcao satt inn 4-0, men en oppofrende James Chester reddet både ett, to og tre United-forsøk. Det endte 3-0 på Old Trafford, noe som gjør at Manchester United nå bare er to poeng bak byrival Manchester City. Det er derimot ti poeng opp til Chelsea i tet.