Brækhus: – Må ikke ta så lett på det at jeg ender på rumpa

Cecilia Brækhus mener fullt og fast at hun er minst én divisjon bedre enn VM-utfordrer Jennifer Retzke, men hun er forsiktig med å bli overmodig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg mener jeg skal vinne denne kampen ganske klart. Hun er riktignok offisiell utfordrer, men holder ikke mitt nivå, slik jeg ser det. Men som du så på innveiingen for litt siden, så er hun klar.

– Hun er fysisk, og hun har trent bedre enn tidligere. Aldri har hun vært så godt trent som før denne kampen. Derfor må jeg ikke ta for lett på det, for da kan jeg fort ende på rumpa, sa Brækhus til NTB etter at innveiingen var over i København fredag kveld.

Vekta viste at Retzke veide 66 kg blank, mens vekta stoppet på 64,6 kg for den norske verdensmesterens del.

– Noen vil si du veier for lite før en så viktig kamp?

– Ja, noen vil nok si at vekten min er i minste laget, men jeg føler det ikke slik selv. Jeg føler meg bra, og jeg kommer til å spise mye i de timene som gjenstår før jeg går i ringen, så lørdag ettermiddag og kveld kommer vekten til å være perfekt, mener Brækhus.

Ut av hodet

Cecilia Brækhus er storfavoritt i lørdagens VM-kamp mot Jennifer Retzke, en kamp som er planlagt å starte cirka klokka halv tolv (23.30) på kvelden. Det er den nest siste kampen på programmet. Tim-Robin Lihaug bokser om ungdomstittelen til World Boxing Organization (WBO) etter henne.

– Alle negative tanker må ut av hodet før jeg går i ringen, og jeg må innstille meg på å være skikkelig skjerpet, som jeg er før alle kamper. Det gjelder å være sylskarp når jeg entrer ringen, forteller hun.

Irritasjonen over å ha blitt kalt diva av Jennifer Retzke er også i ferd med å legge seg nå, men den tyske jenta fikk Brækhus irritert og småsint ved å karakterisere henne på den måten, og der oppnådde hun på mange måter det hun ønsket.

– Nei, jeg har ikke gjort så mange sprell nå, for jeg er jo ingen diva, så det er vanskelig å opprettholde det inntrykket. Jeg klarte å være litt divaaktig en dag eller to, men må innrømme at det er deilig å være meg selv helt og holdent igjen, sier Brækhus.

– Jeg ble ikke sint, men må innrømme at jeg ble litt provosert av oppførselen deres, legger hun til.

Les også: Vil muntre opp triste bergensere

Mat og drikke

– Nå skal jeg bare bruke tiden fram til kampen med venner og slappe av. Jeg har planer om å spise godt, få mye karbohydrater i meg og bare snu hodet inn mot kampen og være forberedt, sa Cecilia Brækhus etter at den verste viraken hadde lagt seg etter innveiingen fredag.

– Kommer du til å jobbe med motivasjonen også?

– Normalt har jeg ikke noe problem med å være skjerpet og motivert, men tre tøffe kamper i år gjør at det kanskje er litt hardere akkurat nå. Men jeg er så proff at motivasjonen skal være på plass når jeg går i ringen lørdag kveld. Det tror jeg ikke jeg kommer til å slite med, sier Brækhus.

Hun legger ikke skjul på at det kommer til å bli utrolig moro å forsvare fire mesterbelter for første gang. Dette kan også bli den siste kampen hun bokser i Danmark. Så for karrieren hennes betyr lørdagens 27.-proffkamp ganske mye. Den kan være av historisk betydning.

Store norske håndballpersonligheter dukket også plutselig opp på innveiingen på hotellet Crowne Plaza. De var invitert til stevnet av Brækhus selv.

– Det gir meg rakett i baken å få støtte fra Anja og Gro Hammerseng-Edin. De kan gi meg det bitte lille ekstra som skal til for å gjøre dette til en ekstra minneverdig kamp. At de, som er to av Norges aller største idrettsprofiler, kommer hit og støtter meg, setter jeg ekstra stor pris på, sa Cecilia Brækhus til NTB fredag.

Les også: Retzke forberedte Brækhus på tidenes overraskelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus