Meny

Bare seier er godt nok for Solberg

Petter Solberg er allerede verdensmester i rallycross, men han kjører for seier også i årets siste VM-runde. Foto: Jørgen Steinli, NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdensmester Petter Solberg vil avslutte tidenes første VM-sesong i rallycross som han startet den: Med seier. I Argentina fredag og lørdag ligger alt til rette for sesongens femte triumf.

Nordmannen, som ble verdensmester i rally for elleve år siden, avgjorde kampen om VM-tittelen allerede to runder før slutt i Italia i september. I sesongfinalen skal østfoldingen teste ut ny teknologi på gullbilen.

– Vi har utviklet mye nytt med bilen før siste løp. Håpet er at vi skal finne noen nye svar før neste sesong. Vi bruker løpet dels som test, og om vi får klaff med det nye oppsettet bør det gi suksess, sier Petter Solberg.

Forbedringer med motoren samt endret geometri på bilen er Solbergs nyheter i Argentina. Kun 17 biler stiller til start i det søramerikanske VM-løpet, hvilket betyr mindre kronglete vei fram til finalen lørdag.

– Man kan aldri ta noe for gitt eller planlegge resultater i rallycross. Men banen passer meg veldig bra, og jeg vet hva som må til for å nå til topps. Jeg har intet press på meg ettersom VM er avgjort for lengst, men jeg vil veldig gjerne vinne for teamets skyld. Det har jobbet knallhardt hele sesongen og fortjener en topp avslutning, sier Solberg, som får med seg tidligere rallykollega Manfred Stohl fra Østerrike som teamkamerat i Argentina.

Åtte ganger på elleve forsøk har 40-åringen prikket inn seierspallen, derav fire seirer. Solberg er eneste fører som har kvalifisert seg til finalen i samtlige VM-runder så langt.

Andreas Bakkerud og Henning Solberg er de øvrige nordmennene som starter VM-runden i Argentina.

Løpet starter med innledende heat fredag og fortsetter med semifinaler og finale lørdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus