Ny nesestyver for Liverpool

Jordan Henderson scoret for Liverpool. Foto: Stoyan Nenov / Reuters / NTB scanpix
Jordan Henderson scoret for Liverpool. Foto: Stoyan Nenov / Reuters / NTB scanpix

Liverpool så ut til å styre mot tre uhyre viktige poeng i mesterligamøtet med bulgarske Ludogorets, men to minutter før full tid glapp seieren. Kampen endte 2-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-manager Brendan Rodgers var under kraftig press før onsdagens kamp etter en marerittaktig start på november måned. Fire strake tap var fasiten før onsdagens bortekamp i Bulgaria, og et nytt tap ville sendt Liverpool hodestups ut av mesterligaen.

Og det begynte slett ikke bra for de tilreisende fra Merseyside. Kampen i Razgrad var bare tre minutter gammel da Liverpool-keeper Simon Mignolet måtte gi retur på et langskudd fra brasilianske Marcelinho. Dani Abalo var våken på returen og sendte hjemmelaget i tidlig ledelse.

Snudde kampen

Liverpool-fansen behøvde imidlertid ikke vente lenge på scoringen som igjen brakte balanse i regnskapet. Kampuret viste åtte minutter da Rickie Lambert steg til værs i et sovende Ludogorets-forsvar og stanget inn utligningen.

Åtte minutter før pause hadde de røde mer på lager. Raheem Sterling ble frispilt på venstresiden og oppdaget en Jordan Henderson i fullt firsprang inn på bakerste stolpe. Innlegget som fulgte var perfekt og ga Henderson en enkel jobb med å sende gjestene i ledelsen.

Dermed kunne Liverpool gå til pause med 2-1 uten å ha imponert noen de første 45 minuttene.

Annen omgang ble ingen sjanserik affære. Liverpool tettet igjen bakover og gjorde livet surt for et Ludogorets-lag som desperat trengte scoringer. Med to minutter igjen kom målet hjemmelaget ønsket seg. Georgi Terziev snek seg inn på bakerste stolpe etter et hjørnespark og stanget inn utligningen.

Dermed måtte Brendan Rodgers nøye seg ett poeng i Bulgaria.

Ronaldo matchvinner

Det var ingen krise all den tid Liverpool fikk den hjelpen laget trengte fra Real Madrid. Det spanske storlaget sto med fire strake seirer og var klar for cupspillet som gruppevinner allerede før onsdagens bortemøte med Basel. Likevel sendte trener Carlo Ancelotti sitt aller beste mannskap på banen i Sveits.

Cristiano Ronaldo går sjelden av banen uten scoring og gjorde det heller ikke denne gangen. Ti minutter før pause fikk portugiseren ballen servert fem meter fra mål etter strålende forarbeid av Karim Benzema. Ronaldos femte mål i årets mesterliga var dermed et faktum.

Flere mål ble det ikke på St. Jakob Park i Basel, til stor glede for blant andre Liverpool-fansen.

Det betyr nemlig at de røde fra Merseyside sikrer seg den andre billetten til cupspillet i årets mesterliga med seier mot Basel hjemme på Anfield om snaue to uker. Foran skjebnekampen skiller det to poeng mellom lagene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus