Kapidzic sendte Brann ned til 1. divisjon

Fra onsdagens kvalifiseringskamp til eliteserien 2015 mellom Mjøndalen og Brann på Mjøndalen stadion onsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Med seier 3-0 hjemme og 4-1 sammenlagt over Brann rykket Mjøndalen opp til eliteserien onsdag. Danske Sanel Kapidzic ble den store helten med sine to scoringer da Branns fiaskosesong endte i nedrykk.

Seieren var av det fullt fortjente slaget. Mjøndalen var klart best på eget kunstgress. Deltidsspillerne var uredde, tøffe og angrep helhjertet, og de fikk betalt i opprykk.

Kapidzic, som ble hentet fra Vard før sesongen, headet laget foran etter 20 minutter. Et perfekt slått hjørnespark fra dødballekspert Joackim Solberg Olsen ble kontant headet i mål av dansken til 1-0, til hjemmepublikumets enorme glede og lettelse. Etter 67 minutter fulgte Mjøndalen eksakt samme oppskrift da toppscorer Kapidzic trygget ledelsen til 3-0 for Mjøndalen.

Det målet kom kun tre minutter etter at Vamouti Diomande hadde gjort alt på egen hånd. Ivorianeren fikk føre ballen oppover sin venstreside før han sendte den under keeper Øystein Øvretveit og i mål. Da begynte hjemmesupporterne å skjønne hvor det bar. Og like etter ble all tvilen fjernet.

Se video nederst i saken

Norling-fiasko

Brann-trener Rikard Norling kastet ut de få kortene han hadde på hånden. Men det hjalp ikke å flytte opp Azar Karadas. Bergenserne, som var nødt til å score, skapte et par gode muligheter i kampens første time. Men spillet stemte ikke for bergenserne, som nå må ta den tunge veien ned.

Etter en lang sesong hvor laget har levert under pari vartet Brann opp med en meget svak forestilling i den siste og avgjørende kampen.

Dermed er fiaskoen et faktum for Norling, som kom til Norge med en meget fin CV og snakket høyt om gull da han ble ansatt i desember i fjor. Nå spørs det om kampen i Mjøndalen er det siste vi har sett av ham i norsk fotball.

Brann-sinne

Nå må Brann for første gang siden 1986 belage seg på nest øverste nivå. Neste sesong er det Mjøndalen som møter Rosenborg og Molde. For Brann venter i stedet lokaloppgjør mot Nest-Sotra og Åsane, et faktum supporterne satte liten pris på.

Etter 3-0-målet ble kampen stoppet i et par minutter etter at bortesupporterne hadde kastet flere bluss inn på banen.