Brækhus vil avslutte året med et smell

Cecilia Brækhus ler av at tyske Jennifer Retzke kaller henne en diva og ikke ville komme til Oslo for å holde pressekonferanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå planlegger Brækhus en skikkelig hevn mot VM-utfordreren i lørdagens tittelkamp i København. 33-åringen skal forsvare fire mesterbelter for første gang, men det blir 17. gangen hun skal forsvare en VM-tittel siden hun vant sine to første belter mot Vinnie Skovgaard i Kiel 14. mars 2009.

– Jeg kunne godt tenke meg å avslutte dette året med et skikkelig smell, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg gjerne vil avslutte lørdagens kamp før tiden. Nå kan jeg ikke love at det skal bli knockout, for det er ikke så lett å bestille noe slikt i boksingen, men jeg kommer til å gi alt for å gi Retzke en lærepenge, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Hun hadde ikke ventet å bli sittende uten utfordreren sin på pressekonferansen i Oslo tirsdag, men hun tok det med et smil og ville ikke si at Retzke hadde fått kalde føtter og ikke torde stille i Oslo.

– Jeg synes årsaken til at hun ikke kommer er litt latterlig. Hun sier grunnen er at jeg ikke ville stille på et bilde med henne etter et pressetreff vi hadde i Tyskland. Dermed kalte hun meg diva, forteller Brækhus.

Blir tent

Mesteren fra Bergen sier at alle som kjenner henne vet at hun ikke er noen diva, men ei vanlig norsk jente med begge beina godt plantet på bakken.

– Det tenner meg litt å bli kalt diva, og det gjør meg litt innstilt på å ha det gøy med Retzke og teamet hennes når jeg møter dem på innveiingen i København fredag.

– Jeg liker ikke å gå rundt og ha veldig høye tanker om meg selv, men rent boksemessig mener jeg å være på et helt annet nivå enn den tyske jenta. Det håper jeg hun skal få merke når vi møtes, sier Brækhus.

Hun ska ut i sin 27. kamp. Til nå er alle vunnet, og hun kommer helt sikkert til å slå Jennifer Retzke også. Noe annet synes å være en umulighet.

Fjerde kamp

– Dette blir den fjerde kampen jeg bokser i år, og det merker jeg, men forberedelsene til kampen jeg står foran nå har vært veldig bra. Jeg har ikke gjort så mye annerledes enn før de andre kampene jeg har gått. Det har mest vært snakk om hard trening, samtidig som jeg har hatt det mye gøy og kost meg på gymmen, sier Brækhus til NTB.

– Kan du si hva du har lagt mest vekt på?

– Jeg kan si at det er mange ting jeg kan bli bedre på, for i boksing blir man aldri helt utlært, men akkurat hva jeg har vektlagt i oppkjøringen til kampen mot Retzke, vil jeg ikke snakke så mye om. Der velger jeg å holde kortene litt tett til brystet, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Hun håper kampen i Danmark til lørdag kan bli historisk, på den måten at det blir hennes siste kamp «utaskjærs».

– Jeg håper virkelig at den neste kampen min kommer til å gå i Bergen eller Oslo. Nå har jeg bokset rundt i hele verden, så det skal bli deilig å få sjansen til å bokse på hjemmebane også. Det vil bety mye for boksesporten i Norge. Jeg vil jobbe for at min egen idrett skal overleve, sier Brækhus før lørdagens VM-kamp, der hun setter fire VM-belter på spill.

Og etterpå blir det lang juleferie, for i desember tar hun fri. Det er i alle fall avklart.

Personvernpolicy