Meny

Sjakkekspert: – Overraskende at Carlsen vant i dag

Atle Grønn var overrasket over at Magnus Carlsen avgjorde kampen allerede søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkekspert Atle Grønn trodde ikke Magnus Carlsen ville klare å mobilisere til seier søndag, men verdensmesteren imponerte alle.

Magnus Carlsen ble søndag verdensmester da han vant med hvite brikker mot indiske Vishy Anand. Få hadde trodde at det ville skje i det ellevte partiet, der remis ville være et godt og sikkert resultat for den norske sjakkstjernen.

– Jeg synes det var overraskende. Det koster mye å mobilisere når man vet at remis holder. Jeg synes det er veldig stort. Det må være en lettelse for Magnus. Han var iskald utover i partiet i dag, det var imponerende, sier Grønn til NTB.

Les også: Carlsen forsvarte VM-tittelen

Anand hjalp til

Vishy Anand har kommet sterkt tilbake fra nederlaget i Chennai forrige år, men har likevel måtte tåle kritikk for spillet sitt etter seieren i parti tre. Inderen ville med remis søndag, fått muligheten til å komme à jour med hvite brikker tirsdag. 43-åringen valgte søndag å gå offensivt til verks.

– Anand fikk kritikk for åpningen sin fredag og får det nesten uansett hva han gjør. Jeg tror det lå litt moral bak valget hans i dag, at Magnus er en bedre spiller og ville vunnet uansett hva han gjorde, sier Grønn.

Les også: Statsministeren gratulerte Carlsen

Carlsen skaffet seg overtaket i VM-matchen da han vant det sjette partiet. Med remis i de avsluttende rundene ville han uansett ha vunnet, men det ble på papiret en overlegen seier 6,5-4,5.

– Anand prøvde ulike taktikker, men Magnus sto imot. Det var egentlig en jevn kamp, jevnere enn i fjor der små marginer kunne ha avgjort, men med seieren i dag ble det en overlegen seier, sier Grønn.

To år til neste kamp

Carlsen har spilt to kraftanstrengende kamper mot Anand på et år. Nå trenger han ikke forsvare VM-tittelen før om to år. Grønn tror ventetiden er en fordel.

– Mange mener at Magnus har sluppet seg ned til i år. Det har litt med at han hatt lite tid til å forberede seg, han bestemte seg jo kun to måneder før. Seieren er nok en utladning, men nå han har to år til å forberede seg på neste kamp og det er god ting, sier Grønn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus