Spurten klaffet 100 prosent for Northug

Petter Northug jr.vant søndagens sprint på Beitostølen foran Sindre Turvoll Fossli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Petter Northug jr.vant søndagens sprint på Beitostølen foran Sindre Turvoll Fossli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Petter Northug brukte kjempekreftene og spurtet forbi Sondre Turvoll Fossli på de siste meterne. Dermed sikret han årets første seier i sprinten på Beitostølen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han lå litt på etterskudd da spurten startet, men samlet seg mesterlig og staket forbi prologvinner Fossli på de aller siste meterne.

Northug var helt i teten inn i den siste bakken, men Fossli slo til og fikk en luke til de andre oppover bakken. På toppen, da det flatet ut, hadde han bortimot åtte-ti meter til Northug, men det holdt likevel ikke.

– Det var greit å vinne her. Målet var å få litt fart i kroppen etter fire harde og tøffe renn, sa Petter Northug til NRK etter rennet.

Han sa at han har mye mengdetrening i kroppen, så det ville ta litt tid før det løsnet skikkelig for ham.

– Det var en bra duell, og jeg er stort sett fornøyd. At Petter Northug skulle ta meg, var ikke overraskende. Jeg visste at han hadde evnen til å komme sterkt på slutten, sa Sondre Turvoll Fossli etter annenplassen i sprinten på Beitostølen søndag.

Langrennsåpning søndag, sprint kvinner og menn:

Kvinner:

1) Barbro Kvåle, Lillehammer 2.56,8, 2) Kari Vikhagen Gjeitnes, Henning 0,3 sek. bak, 3) Kathrine Harsem, Varden 0,5, 4) Ingvild Flugstad Østberg, Gjevik 0,9, 5) Katja Visnar, Slovenia 4,9, 6) Victoria Carl, Tyskland 5.9, 7) Heidi Weng, Norge , 8) Celine Brun-Lie, Norge, 9) Denise Hermann, Tyskland, 10) Mari eide, Norge.

Menn:

1) Petter Northug jr., Norge 3.29,14, 2) Sondre Turvoll Fossli, Norge 0,4 sek. bak, 3) Johan Kjølstad, Norge 1,1, 4) Pål Golberg, Norge 4,1, 5) Timo Andre Bakken, Norge 6,4, 6) Ola Vigen Hattestad, Norge 6,6, 7) Emil Nyeng, Norge, 8) Vegard Bjerkreim Nilsen, Norge, 9) Morten Eide Pedersen, Norge, 10) Alexander Wolz, Tyskland.

Personvernpolicy