Meny

Medvedev avlyser VM-besøk i sjakk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen, den regjerende verdensmesteren i sjakk, får likevel ikke hjelp og støtte fra Russlands statsminister Dmitrij Medvedev søndag.

Det var meningen at den russiske statsministeren skulle besøke Sotsji og ta det første trekket for Carlsen i det 11.-partiet som starter senere søndag, men slik blir det ikke. Dagbladet skriver at arrangøren av VM-turneringen selv har bekreftet at det eksklusive besøket er avlyst.

– Jeg har fått beskjed om at han ikke kommer. Så sånn det ser ut akkurat nå, kommer han ikke. Dere får den endelige beskjeden før partiet, sier arrangøren, som tydelig venter at statsminister kan bråsnu igjen. Det er Ilja Merenzon fra arrangøren som er Dagbladets kilde i denne saken.

Hun vil ikke gå i detaljer når det gjelder det avlyste besøket, og hun ønsker, i følge Dagbladet, ikke å si noe om hvorfor det er blitt slik.

Før det 11.-partiet i VM søndag leder Magnus Carlsen med 5.5 mot Vichy Anands 4,5 poeng. Med seier har Carlsen forsvart VM-seieren sin fra indiske Chennai i fjor.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus