Grufullt minutt for Gibbs

Se sammendrag av kampen her. Sammendraget leveres av TV 2.

To skader og et hjelpeløst selvmål fra Kieran Gibbs i løpet av noen få minutter gjorde Arsenal-lørdagen helsvart. Et heldig Manchester United vant 2-1 i London.

– Vi var heldige i perioder, men vår keeper var fantastisk. Vi følte de var sårbare da vi kontret og vi straffet dem med to fine mål, i tråd med kampplanen vår. Dette vil gi oss mye tro og selvtillit. Dette kom beleilig. Vi har fått en vanskelig start (på sesongen), men vi håper å få til en lang rekke med gode resultater, sa Wayne Rooney, som satte inn Uniteds andre mål i en kamp der vertene hadde 9-1 i skudd på mål.

– En fantastisk seier i en perfekt periode. Vi har mange skader, men likevel vinner vi en vanskelig bortekamp. Arsenal er et godt, angripende lag. Jeg lo sist denne gangen, men det ville vært en helt annen kamp om de hadde scoret på en av sine fire eller fem sjanser før pause, sa United-manager Louis van Gaal.

Fem minutter etter pause gikk Jack Wilshere i bakken etter at han ble tråkket på ankelen av Paddy McNair.

Wilshere forsøkte å fortsette, men måtte gi seg etter bare noen minutter.

Kort tid etter var det duket for marerittsituasjoner for Kieran Gibbs. Først kolliderte forsvarsspilleren med egen keeper, slik at Wojciech Szczesny ble skadd og måtte byttes ut.

Den polske keeperen fikk slått unna ballen, men bare slik at Antonio Valencia kom til en kombinert variant av innlegg og skudd.

Rooney som alltid

Avslutningen var iallfall ikke på vei mot mål, men takket være en uheldig Gibbs, forandret ballen retning og havnet i nettmaskene. Så i løpet av et egentlig ufarlig United-angrep presterte Gibbs dobbelen med selvmål og skade på egen keeper.

Til da hadde Arsenal vært klart best i toppkampen. Anført av høyt tempo var tidligere United-angriper Danny Welbeck og Wilshere gode og farlige, men uten å få ballen forbi bortelagets gode keeper David de Gea.

Spanjolen, som før kampen var usikker etter at han pådro seg brudd i en finger, drev vertene til vanvidd.

Arsenal jaget, men seks minutter før slutt forsvant håpet om poeng etter en United-kontring. Det hele endte med at Rooney kom alene med keeperinnbytter Emiliano Martinez, og spissen kunne enkelte løfte inn 2-0. Målet var hans ellevte mot Arsenal i Premier League.

Fem minutter på overtid reduserte Olivier Giroud med en mektig avslutning med venstrefoten.

Van Gaals første borteseier

Manchester United var heldige lørdag, men har samtidig et usedvanlig godt tak på Arsenal. Kun én av 14 siste innbyrdes møter er endt med seier til «Gunners». Den seieren kom i 2011.

Ikke siden 1981/82 har Arsenal vunnet færre ligakamper på øverste nivå så langt ut i sesongen. Kun fire seirer er det blitt for Arsène Wengers lag, alle mot lag plassert på de sju nederste tabellplasseringene.

Etter tre tap og to uavgjort kunne Louis van Gaal endelig lede United til borteseier i Premier League.

Nederlenderen har fått en stri start i United, som faktisk har hatt sin svakeste sesongstart på 25 år, men lørdag klatret laget til fjerdeplass.