LSK Kvinner snudde og ble dobbeltmester

LSK Kvinner snudde og ble dobbeltmester
LSK Kvinner snudde og ble dobbeltmester

Seriemester LSK Kvinner slet før pause, men hentet seg mesterlig tilbake og vendte 0-1 til 3-1 over Trondheims-Ørn i lørdagens cupfinale for kvinner på Fornebu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To herlige scoringer i løpet av 100 sekunder i annen omgang vendte kampen da LSK Kvinner fullførte sin dobbelttriumf med 3-1-seier over Trondheims-Ørn i cupfinalen.

Lene Mykjåland og Mimmi Löfwenius scoret hvert sitt mål alene med keeper, begge spilt fram av Isabell Herlovsen. Sistnevnte punkterte kampen da hun løp ballen i mål etter samspill med Emilie Haavi og Mykjåland et snaut kvarter før slutt.

Ørn sjokkerte storfavoritten og ledet fortjent ved pause etter scoring av Lisa-Marie Karlseng Utland, men orket ikke å henge med da LSK flyttet fram gode Mykjåland og la inn et par nye gir i annen omgang. Det hjalp heller ikke at lagkaptein og stopperkjempe Solfrid Andersen Dahle måtte gi seg halvveis.

LSK hentet NM-tittelen for kvinner til Romerike for første gang siden forløperen Setskog/Høland ble cupmester i 1992, men laget holdt også liv i en tradisjon. For 11. år på rad gikk kongepokalen til en klubb fra Oslo eller nærmeste omegn.

Ventetiden over

Ikke siden Medkila ble norgesmester i 2003 hadde et lag hjemmehørende utenfor Oslo og Akershus scoret i cupfinalen. Etter 25 minutter lørdag var det slutt på den ventetiden, og igjen kom scoringen fra Nord-Norge. Utland fra Mo i Rana nikket Trondheims-Ørn i ledelsen.

LSK Kvinner produserte en periode halvsjanser på løpebånd, men midtveis i første omgang var det Ørn som kom til de første store sjansene. Bare en kjemperedning av Nora Neset Gjøen i det 23. minutt nektet Tina Fremo scoring på et flott langskudd. Det utsatte bare Ørn-jubelen, for etter et hjørnespark slo Andrea Haugstøyl inn fra høyre, og Utland fikk gå opp og styre ballen perfekt i lengste hjørne utenfor keepers rekkevidde.

I en severdig omgang med høyt tempo og mange situasjoner i begge ender av banen fortsatte LSK å produsere halvsjanser, men uten å sette Ørn-keeper Kristine Nøstmo på særlige prøver.

Madeleine Giske og Mykjåland var flere ganger centimeter fra å kunne avslutte fra kort hold, men uten å nå helt fram.

Orket ikke

Ørn ledet 15 av sine 22 seriekamper i år, men greide ikke å omsette det i mer enn sju seirer og 27 poeng. Derfor endte laget bare på 8.-plass og var 30 poeng bak LSK Kvinner i serien. Heller ikke lørdag orket laget å fullføre.

Trekket med å la Mykjåland og Giske bytte plass bar frukt for LSK, og i det 56. minutt utlignet romerikingene på en herlig kontring. Marit Sandvei vant ballen og satte opp Haavi, som stormet fram og spilte innpå til Herlovsen.

Hun dro av en motspiller og tredde gjennom til Mykjåland, som scoret sikkert.

100 sekunder senere smalt det igjen. Herlovsen fikk ballen i mellomrommet og tredde gjennom til Löfwenius. Svensken trillet ballen i hjørnet mens keeper sto på feil bein.

Ørn ga seg ikke og kom til en stor sjanse etter raid av Maria Olsvik. Verken Utland eller Fremo nådde ballen inne i 5-meteren, og da Herlovsen gjorde 3-1 skjønte alle hvordan det ville ende.

Personvernpolicy