Solbakken håper på offensiv ketsjupeffekt

Ståle Solbakken håper på flere mål fra laget sitt. Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix
Ståle Solbakken håper på flere mål fra laget sitt. Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix

FC København har til gode å score mer enn to mål i én ligakamp denne sesongen. Manager Ståle Solbakken håper på et oppsving i målappetitten, men vil ikke legge press på lagets spisser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kommer tabelljumbo Silkeborg på besøk til Parken. Alt annet enn hjemmeseier der vil være en stor overraskelse. FCK-manager Ståle Solbakken advarer imidlertid dem som tror laget hans får det lett.

– Silkeborg spiller i likhet med mange andre superligalag veldig jevne kamper. De har vel aldri sluppet inn mer enn to mål og har vel kun tapt med ett mål i sine kamper mot Midtjylland (serieleder). I bortekampen var de i tillegg veldig uheldige, sier han til den danske hovedstadsklubbens TV-kanal.

– De er et lag med kvalitet og som er gode med ballen. Ikke et typisk nedrykkslag. Silkeborg mangler kanskje den siste mannen i angrepet som kan score målene, men de henger godt med i hver eneste kamp, tilføyer Solbakken.

Ketsjup-effekt

Mål har også hans egne spisser slitt med å gjøre mange av så langt denne sesongen. Solbakken innrømmer at han venter på flere nettkjenninger, men forsøker å ikke legge unødig press på Andreas Cornelius og co.

– De offensive profilene må bare tenke at de ikke har misset noen sjanser før i år og være likeglade i forhold til det. Blir de redde, løser det seg ikke, sier han.

– Dette handler litt om psykologi og ketsjupeffekt. Men vi skal ikke tro at vi skal ut og vinne med mange mål. Da går det galt. Vi må spille konsentrert og holde fast ved den defensive strukturen vi har hatt i samtlige kamper så nær som Brugge-kampen, tilføyer FCK-sjefen.

Tre før vinterpausen

Det omtalte oppgjøret mot belgiske Brugge i europaligaen endte med et stygt 0-4-tap på eget gress.

– Av de siste ti-elleve kampene, er det bare Brugge-kampen som ikke har vært kvalitetsmessig OK, sier Solbakken.

FC København er i øyeblikket nummer tre i den danske Superligaen. Opp til serieleder Midtjylland skiller det elleve poeng.

Tre kamper gjenstår før vinterpausen.

Personvernpolicy