Sundby åpnet med seier

Martin Johnsrud Sundby vant sesongåpningen i langrenn på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby vant sesongåpningen i langrenn på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby vant fredagens 15 kilometer klassisk på Beitostølen. Didrik Tønseth tok andreplassen foran Petter Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sundby gikk fort fra start og ledet gjennom store deler av løpet. I mål fikk han tiden 37.15,1 og var med det 22,9 sekunder foran Tønseth. Dermed beviste Røa-løperen at formen er akkurat der den skal være foran verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg.

– Helt grei dag. Jeg var sykt nervøs før start og surret og styret veldig. Men det var greit å kjenne på det også. Uansett var det godt å gå skirenn igjen, smilte vinneren til NRK.

– Dette betyr selvtillit og gode svar på den treningen som er gjort. Jeg har vært spent i hele vår og sommer på om kroppen ville tåle det, og første skirenn gikk greit. Det er ikke verdensmestertakter på meg ennå, så jeg må klatre litt på stigen for å hamle opp med de beste i verden, tilføyde han.

Petter Northug åpnet meget godt på fredagens 15-kilometer og var raskest av samtlige etter to kilometer. Utover i løpet måtte han imidlertid innse at Sundby ble for sterk, og i avslutningen holdt også Tønseth klart høyere fart enn skikongen fra Mosvika.

Sistnevnte smilte bredt etter målgang.

– Det var artig å gå. Fantastisk bra føre, stemning og løyper. Jeg prøvde å få det til å se lekent ut, og det fungerte fint. Godt å starte med en pallplassering, sa Tønseth.

Han slo Northug med 2,9 sekunder av i mål.

Chris Jespersen fikk god drahjelp av Martin Johnsrud Sundby gjennom store deler av 15-kilometeren og ble nummer fire.

Personvernpolicy