Northugs manager toner ned forventningene

Petter Northug jr. var torsdag formiddag ute å trente i løypene på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Petter Northug jr. var torsdag formiddag ute å trente i løypene på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, ønsker ikke å skryte for mye av oppdragsgiveren i forkant av sesongens første skirenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Men ekspertenes dom er entydig. De har veldig troen på ham foran helgens sesongåpning?

– Jaså. De sier det? Ekspert er jo ingen beskyttet tittel. Nå er det treneren Stig Rune Kveen som uttaler seg om form og trening, men Petter kommer hit til Beitostølen uten å ha sluppet opp på treningen. Vi har ingen kjempeforhåpninger til rennene. Petter har både vunnet her og blitt nummer 71 (i 2013). Vi er ikke her for å hausse opp noen form. Jeg synes kanskje at formen hans er blitt hausset i overkant mye opp i forkant, sier Langås til NTB.

Manageren underslår ikke at han synes det er fint å kunne snakke langrenn igjen etter en utfordrende og turbulent periode som blant annet har inkludert en rettssak.

– Ja. det gjør godt å snakke om langrenn igjen. Det er dette det handler om.

Bakgrunn: Ekspertene tror på Northug

Northug selv ønsket derimot ikke å snakke med pressen torsdag. Han vil vente til etter fredagens klassiskrenn.

På Beitostølen var det mange rundt ham. Pappa John Northug var også der tidlig torsdag før han satte seg i bilen for å kjøre til Bruksvallarna i Sverige. Der går yngstesønn Even renn til helgen.

På Beitostølen vil følgende team være rundt Petter Northug:

– Her er trener Stig Rune Kveen og sportssjef Ola Thonstad. Vi har med oss servicemann Tobias Dahl Fenre og lege Are Løseth. Vi har også med den tidligere sprinteren Magnus Frodahl som kokk. Til helgen kommer også en kiropraktor opp. Vi er klare, og vi gleder oss, sier Langås.

Det er fortsatt ikke kjent når Petter Northug skal sone dommen etter fyllekjøringen i mai. Om skistjernen får sone med fotlenke, er også et åpent spørsmål.

Personvernpolicy