– Ingebrigtsen fortsetter som RBK-trener

Kåre Ingebrigtsen fortsetter som RBK-trener. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Kåre Ingebrigtsen fortsetter som RBK-trener. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg satser videre med Kåre Ingebrigtsen som hovedtrener. Han har undertegnet en treårskontrakt med eliteserieklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styreleder Ivar Koteng avslørte at Ingebrigtsen i praksis fikk jobben onsdag ettermiddag. 49-åringen ble presentert som RBK-trener i klubbens supporterbutikk torsdag.

Ingebrigtsen steppet inn som vikar da Per Joar Hansen ble avskjediget i juli. Han ledet Rosenborg til sølv i eliteserien etter en god høstsesong og var klar på at han ønsket å fortsette som sjef for laget han spilte for på 1980- og 1990-tallet.

– Da jeg fikk muligheten til å være Rosenborg-trener i sommer, var det dette jeg håpet på. Jeg ønsket å trene Rosenborg lenger enn det vikariatet jeg hadde. Derfor står jeg her stolt og ydmyk, sa Ingebrigtsen.

– Jeg har lyst til å være med og vinne noe. Da er jeg på rett plass, la han til.

Overbeviste

Det har de siste månedene vært spekulert mye i hvem som blir Rosenborg-trener fra 2015, men utover høsten ble det mer og mer klart at Ingebrigtsen har levert en uslåelig søknad.

Koteng fortalte på pressekonferansen at klubben har hatt 21 trenernavn på «blokka» i løpet av prosessen. Tre av dem, Ingebrigtsen inkludert, har man vurdert nøye.

– Det ble etter hvert ikke veldig vanskelig å lande på Kåre. Men da vi fikk en slik prøveperiode, ville vi utnytte den før vi bestemte oss.

– Vi har vurdert hvordan vi skal komme oss ut i Europa igjen. Vi så at Kåre var god på feltet og at det som skjedde på banen ble svært bra, sa Koteng.

Uavklart

Et usikkerhetsmoment er stadig hvordan oppbyggingen av den sportslige ledelsen blir. Mye tyder på at sportslig leder Erik Hoftun blir permanent assistenttrener fra nyttår, mens det hentes inn en ekstern sportslig leder.

– Jeg ønsker å ha med dem som er her i dag videre. Jeg ønsker, håper og tror det. Men den prosessen er ikke helt i mål, sa Ingebrigtsen.

– Det som er sikkert, er at sportslig leder og assistent ikke blir samme person, slo Koteng fast.

RBKs trenerteam består i dag av Ingebrigtsen, Hoftun, Geir Håvard Hjelde (fysisk trener) og Jørn Jamtfall (keepertrener). I tillegg jobber fortsatt speider Stig Torbjørnsen med kartlegging av aktuelle spillere for klubben.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus