Meny

Kåre Ingebrigtsen venter på RBK-svar

RBKs trener Kåre Ingebrigtsen tar ferie om få dager. Trolig fortsetter han som trener i Rosenborg. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontrakten til RBK-trener Kåre Ingebrigtsen går ut ved nyttår. Fredag tar både treneren og spillerne juleferie – uten å vite hvem som er trener fra 1. januar.

Alt tyder på at Kåre Ingebrigtsen (49) fortsetter som hovedtrener for Rosenborg etter den sterke høstsesongen han leverte i Trondheim.

Etter at seriesølvet ble sikret for halvannen uke siden, gikk styreleder Ivar Koteng langt i å antyde at Ingebrigtsen får fortsette.

– Kåre har lagt inn en veldig god søknad, så det er ikke sikkert det blir så veldig overraskende (trenervalget), sa styrelederen til TV 2.

Hovedpersonen selv er også positiv til forlengelse. Det samme er spillerne, fansen og styrelederen. Likevel har ikke treneren fått noen flere signaler fra styret om veien videre. Om tre dager reiser han på en tre ukers ferietur med familien.

– For min del spiller det ingen rolle om jeg får beskjed før jeg drar. Men jeg har ikke fått noen signaler fra styret foreløpig, sier Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Avisen spekulerer i om 49-åringen enten får tilbud en av de nærmeste dagene før han tar ferie, eller at han blir tilbudt den permanente jobben via telefon mens han er på tur.

Vurderer managerløsning

Det største usikkerhetsmomentet i klubben er oppbyggingen av sportslig ledelse. Mye tyder på at sportslig leder Erik Hoftun, som har vært Ingebrigtsens assistent i høst, går inn som permanent assistent fra nyttår. Hva som skjer med sportsdirektørstillingen, er uvisst. Klubben har diskutert muligheten for heller å ansette en manager som skal jobbe tett med hovedtreneren.

RBKs trenerteam består i dag av Ingebrigtsen, Hoftun, Geir Håvard Hjelde (fysisk trener) og Jørn Jamtfall (keepertrener). I tillegg jobber fortsatt speider Stig Torbjørnsen med kartlegging av aktuelle spillere for klubben.

Nils Arne Eggen kan også få en mer konkret rolle inn mot klubben fra nyttår. Både Eggen og Ingebrigtsen har vært åpne for dette.

Les også: Håper på Eggen-comeback i RBK

Én spiller inn

Spillerne møtes igjen 6. januar. Den eneste nye spilleren på feltet blir danske Emil Nielsen, som kommer fra 1. divisjonsklubben Roskilde.

Mikkel Diskerud er den eneste spilleren med uavklart framtid som Ingebrigtsen svært gjerne vil ha med videre. «Mix» venter med å bestemme seg til han vet hvordan trenerteamet til Rosenborg blir.

Midtstopper Brede Moe ble sluppet til Bodø/Glimt tidligere denne uken.

Les også: Nils Arne Eggen: – RBK er livredd min kunnskap

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus