Meny

Bae tror på offensiv Carlsen

Magnus Carlsen vil med seier torsdag få en to poengs luke i VM-duellen med Viswanathan Anand. Kvinnen som styrer pressekonferansene i Sotsji, synes det er stor forskjell på Carlsen og Anand.(Video vises i samarbeid med TV 2)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen leder med bare ett poeng, men torsdag kan han langt på vei avgjøre sjakk-VM. – Seier vil gi ham et kolossalt overtak, mener NRK-ekspert Torstein Bae.

Den norske sjakkverdensmesteren er i føringen 4,5-3,5 sammenlagt. Med svarte brikker avviste Carlsen tirsdag resolutt alle angrepsforsøk fra utfordrer Vishy Anand. 23-åringen er sikret ny VM-suksess om han tar to poeng i løpet av de fire siste partiene.

– Magnus har overtaket, men det er som forventet blitt en jevn og tøff kamp. Ingenting er avgjort. Vishy Anand har to partier med hvit og må få en fulltreffer for å utligne, sier Bae til NTB.

Vil presse Anand

Torsdag har Carlsen muligheten til å sette Anand under press. Nordmannen spiller da med hvite brikker, og med seier vil han rykke opp i to poengs ledelse.

– Med seier vil Magnus få et kolossalt overtak. Kampen vil da etter alt å dømme være avgjort, mener Bae.

– For Magnus er spørsmålet om han skal gå for en ny seier og ta sjanser, eller om han skal gå litt defensivt ut og være fornøyd med remis. Jeg tror han vil ha seier i morgen (torsdag). Det må ikke bli for aggressivt, men Magnus vil presse på for seier, legger han til.

Mange bet seg merke i at Carlsen så uvanlig sliten ut i starten av tirsdagens parti. Tilsynelatende virket han å være på nippet til å duppe av. Dagen før hadde han og 21 år eldre Anand spilt et maratonparti på over seks timer.

– Magnus virket mer sliten enn Vishy, som er litt rart tatt aldersforskjellen i betraktning. Jeg regner med at han slapper av og bruker hviledagen godt. Det kreves ikke så mange forberedelser nå som han skal spille med hvite brikker. Han skal ta det første trekket og kan styre litt fra start, sier Bae.

Les også: Sliten Carlsen sikret remi i kort 8. parti

Rolig hviledag

Carlsen er kjent for å bruke hviledagene til en god del fysisk aktivitet, men onsdag holdt han seg kun til lett trening.

– Som Magnus sa i går (tirsdag) blir hviledagene viktigere utover i VM-kampen. Han har gjerne brukte disse dagene til å trene, men i dag blir det nok litt roligere, opplyser Carlsen-manager Espen Agdestein til NTB.

Ifølge manageren vil ikke Carlsen prøve å være taktisk lur i sluttspurten. Det er ikke aktuelt med en plan om å spille remis helt til Anand ikke kan ta ham igjen.

– Det er behagelig å være i ledelsen, men han er bare foran med ett poeng. Han må bare fortsette som han har gjort til nå. Dette er ikke tiden for å tenke taktikk.

Førstemann til 6,5 poeng er sikret VM-tittelen.

Les også: Carlsen spilte remis i 7. parti som ble et sjakk-maraton

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus