Olympiatoppen og NFIF bryter med «Jays»

Norges Friidrettsforbund og Olympiatoppen har brutt samarbeidet med sprinteren Jaysuma Saidy Ndure, som promoterer et kontroversielt, amerikansk nettverksselskap.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Norges Friidrettsforbund og Olympiatoppen har brutt samarbeidet med sprinteren Jaysuma Saidy Ndure, som promoterer et kontroversielt, amerikansk nettverksselskap. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Både Olympiatoppen og Norges Friidrettsforbund har brutt samarbeidet med sprinteren Jaysuma Saidy Ndure fordi han promoterer et kontroversielt nettverksselskap, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ndure reklamerer for energidrikken «Verve», som det amerikanske selskapet Vemma markedsfører. Selskapet har ifølge Dagbladet en pyramidelignende struktur der medlemmer betaler for muligheten til å verve andre medlemmer.

Vemma er dømt for pyramidevirksomhet i Italia og etter markedsføringsloven i USA. Ndure reklamerer for energidrikken på sitt nettsted og i en reklamefilm som ble vist under en Vemma-konferanse i Wien i september.

– Vi har retningslinjer for hva slags produkter det kan reklameres for, og det Jays gjør er et brudd på disse retningslinjene. Vi har kommunisert dette til utøveren ved flere anledninger, sier medierådgiver Halvor Lea i Olympiatoppen, som bekrefter bruddet med Ndure.

– Olympiatoppen har ikke lenger noe faglig samarbeid med utøveren. Det skyldes denne saken, sier Lea.

Ifølge Lea må Ndure bryte avtalen med Vemma om han fortsatt skal motta stipend fra Olympiatoppen.

– Skaper problemer

Sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund forteller at også NFIF har brutt med Ndure på grunn av saken.

– Vi stiller oss bak Olympiatoppens retningslinjer for bruk og promotering av kosttilskudd som gjelder for alle stipendutøvere. Vi har derfor fulgt Olympiatoppen i deres håndtering av denne saken og inntil videre avsluttet avtalen med utøveren.

Ndures trener Olav Magne Tveitå forteller at Ndure ble vervet til Vemma under en treningsleir på Tenerife. Han synes saken er kjedelig.

– At Jays ikke får bruke Olympiatoppen beklager vi på det sterkeste. Det skaper bare problemer for oss, sier Tveitå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus