Johaug utfordrer Bjørgen og Kowalczyk på ny

NYTT FORSØK: Denne sesongen jakter Therese Johaug gullmedaljen hun ikke klarte å vinne i Sotsji.
(Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
NYTT FORSØK: Denne sesongen jakter Therese Johaug gullmedaljen hun ikke klarte å vinne i Sotsji. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt sist sesong, men i OL var de gamle eldst. I VM i Falun vil Therese Johaug kjempe for individuelt gull igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er årets VM i Falun ekstra viktig, siden OL i Sotsji ble som det ble?

– Ja. Det føler jeg. Jeg fikk ikke med meg det individuelle gullet jeg hadde håpet på i Russland. Det var drømmen min, men i det mesterskapet var jeg ikke god nok. Det håper jeg å være i Falun, sa Johaug til NTB under onsdagens pressetreff på Sport Hotell Kurzras langt oppe i Val Senales.

– Er målet å terge Marit Bjørgen og Kowalczyk også i år?

– Ja, ikke minst også i klassiskrennene. Der har de vært veldig overlegne, og målet mitt er å nærme meg enda mer. Charlotte Kalla er også en stor konkurrent slik hun presterte i fjor. Jeg tror også at noen av de andre norske kan ta ny steg.

– Hvem da?

– For eksempel Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla.

Sliten

26-åringen fra Dalsbygda forteller om en sesongoppladning som stort sett har gått etter planen. På breen i Val Senales får Johaug samlet kilometer og røde blodlegemer. Støtteapparatet sørger for at det blir tatt jevnlige laktatprøver.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sesongoppladningen har vært veldig bra. Jeg har fått trent godt, men det var et par perioder i høst at jeg var småsliten. Men det gikk fint den siste uken før jeg reiste ned hit, og her nede har jeg fått gode økter. Her er jeg i mitt paradis med snø, sol og skiturer.

– Sliten. Hva vil det si?

– Det var ikke veldig dramatisk. Det er mye trening om høsten, og det går i perioder. Noen ganger kan du være treningsstinn, og da må du ta konsekvensen av det. Da må det noen pauser til. Men det fungerte bra på hardøktene den siste uka før jeg reiste ned hit, og testresultatene var bra da.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Treneren har aldri sett Marit Bjørgen bedre

Bedring

– Landslagstrener Egil Kristiansen kaller deg solid?

– Jo. Jeg har følt meg stabil og god siden i sommer, og jeg føler at jeg har tatt noen steg videre på styrke og teknikk i begge stilarter. Jeg kjenner det på breen her nå at teknikken sitter bedre enn tidligere og at jeg har fokus på å gå bra på ski. Det er stor forskjell fra tidligere år. Jeg går mye bedre på ski enn før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva betyr det for det som venter? Du var god i hele fjor og vant Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt?

– Det er et VM i Falun og noen gullmedaljer som skal deles ut. Der handler det om å få et individuelt gull. Det er vinterens største mål. Du har også Tour de Ski, men først og fremst er det VM som teller.

Les også: Svenskene tar smittegrep før ski-VM