Klas Ingesson er død

Klas Ingesson (t.v.) døde onsdag, etter lengre tids sykdom. AP Photo/Renato Ferrin
Klas Ingesson (t.v.) døde onsdag, etter lengre tids sykdom. AP Photo/Renato Ferrin
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere svenske fotballspilleren Klas Ingesson er død, bare 46 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingesson sluttet nylig som trener i svenske Elfsborg på grunn av sykdom. I flere år har den tidligere midtbanespilleren slitt med blodkreft (multippelt myelom).

På grunn av sterke medisiner ble Ingesson skjelett skjørt. Han har brukket både armen og beinet. Immunforsvaret ble også kraftig svekket. En kraftig forkjølelse gjorde at Ingesson tok avgjørelsen om å gi seg som trener for knappe to uker siden.

Fra rullestolen trente han likevel Elfsborg. Ingesson var med i Sveriges VM-tropp både i 1990 og 1994. Under USA-VM i 1994 var han med ta Sverige tok en sensasjonell bronsemedalje.

To år tidligere var Ingesson i aksjon for de blågule da Sverige arrangerte EM på hjemmebane. Svenskene tok seg til semifinale.

Ödeshög-gutten, som fikk 57 A-landskamper (13 mål) for Sverige, slo gjennom i IFK Göteborg i 1987. Senere spilte han for klubber som PSV, Sheffield Wednesday, Bari, Bologna, Marseille og Lecce.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et fantastisk menneske

Klas Ingesson etterlater seg kone og to sønner, melder Expressen.

– Det føles veldig tungt. Jeg har hatt kontakt med Klas de siste dagene og fikk beskjed av Lasse Eriksson (tidl. landslagskeeper). Det var et fantastisk menneske og en venn. Han var symbolet på 1994-gjengen. Et fantastisk menneske som alltid gjorde sitt aller beste og gjorde andre bedre, sier tidligere landslagssjef Tommy Svensson til TT.

Svensson, som tidligere har trent Tromsø, ledet Sverige under VM i 1994. De siste dagene har spillere som Kennet Andersson og Tomas Brolin vært på besøk hos Ingesson.

– De siste ukene visste vi at det bare var spørsmål om dager. Jeg fikk en sms fra «Klabbe» for bare noen dager siden. Han skrev så vakkert, men jeg klarer ikke å prate om det, sier Svensson.

– Visste dagen ville komme

Hele Fotball-Sverige sørget onsdag.

– For jævlig med Klas Ingesson. Så fryktelig tragisk. Jeg mangler ord. Alle tanker til familien, skrev den tidligere midtstopperen Glenn Hysén på Twitter.

– Vi visste at denne dagen ville komme. Den siste uken visste vi at denne dagen skulle komme ganske snart. Det gikk opp og ned de siste dagene. Han passet på å få treffe så mange som mulig, sier Kennet Andersson til TT.