Mourinho frustrert etter poengtapet på Old Trafford

Chelsea-manager José Mourinho var ikke blid på dommer Phil Dowd under og etter 1-1-kampen borte mot Manchester United. (Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix)

Chelsea-manager José Mourinho nektet å svare på spørsmål om dommer Phil Dowd, men var tydelig misfornøyd etter 1-1-kampen mot Manchester United.

Mourinhos seiersvante mannskap var søndag på vei mot en ny triumf, men fire minutter på overtid glapp trepoengeren. United-kaptein Robin van Persie stilnet kritikerne ved å prikke inn en returball til 1-1.

Rødtrøyene tok vare på kampens siste sjanse til å utligne. Den kom da Chelsea-stopper Branislav Ivanovic stoppet Ángel Di María, fikk sitt annet gule kort og ble utvist. United scoret målet sitt på det påfølgende frisparket.

Ville unngå trøbbel

Da Mourinho ble spurt om å kommentere dommer Dowds avgjørelse om å utvise Ivanovic i det 94. minutt, ristet portugiseren på hodet. Han ville ikke sette seg selv i trøbbel.

– Hvis jeg skal snakke om det andre gule kortet, må jeg også snakke om mange andre ting. Som for eksempel straffen Ivanovic skulle hatt. Jeg snakker alltid fra hjertet og havner i problemer for det.

Med seier ville Chelsea ha fått en luke på åtte poeng ned til gullrival Manchester City. I stedet skiller det seks poeng. Imellom lagene ligger overraskelsen Southampton på annenplass. Sørkystlaget er fire poeng bak serielederen.

– Vi er ikke fornøyd med ett poeng. I første omgang spilte vi bra, men etter pause var vi fantastiske, sa Mourinho.