Tett program bekymrer ikke Solbakken

FC København-trener Ståle Solbakken nekter å nedprioritere enten superligaen eller europaligaen som følge av klubbens tøffe kampprogram.

Ståle Solbakken er ikke bekymret for det tette programmet til FC København. (Foto: Giorgio Perottino / Reuters / NTB scanpix)
Ståle Solbakken er ikke bekymret for det tette programmet til FC København. (Foto: Giorgio Perottino / Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag tok FCK en ny ligaseier med 2-0 mot nyopprykkede Hobro. Fire dager tidligere klarte Tom Høgli & co. ett poeng i bortekampen mot Club Brugge i europaligaen (1-1).

Kampene kommer tett for mannskapet til Ståle Solbakken om dagen, og de neste to ukene står ytterligere fire oppgjør på kalenderen. FCK-sjefen ser imidlertid ingen grunn til å klage over det.

– Vi må leve med at vi har et tett program. Vi satser på suksess både i superligaen og i europaligaen, og vi kommer aldri til å nedprioritere én av turneringene, sier Solbakken.

Nye skader

Heller ikke FCK-toppscorer Andreas Cornelius vil gjøre lagets tette kampprogram til noen stor sak.

– Det må ikke bli et problem for oss å spille flere kamper på en uke. Det har vi tidligere vist at vi klarer, og det skal vi også gjøre i framtida, sier han.

Med til historien hører det også at den danske hovedstadsklubben har vært plaget med mange skader den siste tiden. Det merkes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som følge av skadene har vi slitt med å få det offensive spillet vårt til å gå på skinner. Mot Hobro ble Rurik Gislason og Alexander Kacaniklic skadd, og det gjør ikke ting enklere, sier Solbakken.

Mandag fikk han i tillegg flere dårlige nyheter. Da ble det nemlig klart at spissen Bashkim Kadrii er ute resten av sesongen med en korsbåndskade.

Cupen neste

Neste oppgave for FC København er torsdagens cupkamp mot Roskilde. Ståle Solbakken har allerede varslet at hjemvendte Christian Poulsen vil få sin første kamp fra start der. Søndag fikk midtbaneveteranen en halvtime som innbytter mot Hobro.

– Vi har et tett program, og kampene er mange, så det er viktig å få rullert litt på laget, konstaterer Poulsen, som er storfornøyd å være tilbake i den danske hovedstadsklubben.

Med søndagens seier er FCK nummer tre i den danske ligaen – à poeng med Randers på plassen foran. Opp til serieleder Midtjylland skiller det sju poeng.