Brann ser nedrykket i hvitøyet

Bilder: TV 2

Brann kan ikke lenger sikre eliteserieplassen direkte etter 1-2-tapet borte mot Bodø/Glimt søndag. Hjemmelaget kunne juble for fornyet kontrakt.

To mål fra Abdurahim Laajab før pause holdt til Glimts første seier på seks kamper. Brann skapte spenning da Daniel Mojsov tuppet inn reduseringen etter 64 minutter, men vertene holdt unna for et desperat bortelag.

Laajab tok Bodø/Glimt i føringen litt mot spillets gang i det 32. minutt. Vertenes toppscorer ladet venstrefoten og skjøt ballen i en bue over keeper via en uheldig Mojsov.

Ti minutter senere var «Ibba» sikker fra straffemerket og slo ballen motsatt vei for Branns målvakt Piotr Leciejewski. Gjestene fikk straffen imot seg da Amin Askar ble tatt for hands.

I stolpen

Svært lite skjedde på Aspmyra før Marcus Pedersen banket ballen i stolpen etter 25 minutter. Brann-spissen slo et frekt frispark rundt hjemmelagets mur og traff aluminiumen. Ballen hadde gått inn om den hadde skrudd enda litt mer til venstre.

Gjestene fra Bergen la om til en 5-3-2-formasjon søndag. Før det første baklengsmålet var det Brann som styrte banespillet mot et tidvis rufsete Glimt-lag. Spesielt defensivt viste nordlendingene svakheter, men de slapp unna med det. Det skulle Brann få betale prisen for.

Trond Olsen burde økt til 3-0 tidlig i annen omgang. Lynvingen kom alene med Leciejewski, men valgte uselvisk å spille videre til Papa Alioune Ndiaye. Dermed rakk Jonas Grønner å få en fot på ballen.

Skjebnekamp

Kvarteret før slutt kom Kristoffer Barmen til en megasjanse. Ved lengste stolpe hadde han bare å hamre inn ballen til 2-2, men han traff feil og måket den høyt over.

På tampen slet Brann med å sette inn en sluttspurt som satte Glimt i trøbbel. Dermed gikk Sportsklubben på sitt fjerde strake tap.

Helgens resultater gjør at Brann i beste fall kan ende tredje sist på tabellen. Det betyr at bergenserne kun kan sikre fornyet eliteseriekontrakt ved å ta kvalifiseringsplassen og slå et 1.-divisjonslag over to kamper.

To runder før slutt ligger Brann (23 poeng) og Sandnes Ulf (21) under nedrykksstreken, mens Sogndal (24) besitter kvalifiseringsplassen. Sistnevnte møter nettopp Brann borte i Bergen førstkommende søndag. Hjemmetap i den kampen sender Rikard Norlings mannskap ned til 1. divisjon.