James lekte med Viking

Bilder: TV 2

To hjørnespark og to Leke James-headinger ga Aalesund 2-1 over Viking på bortegress i eliteserien søndag.

Dermed fortsatte Viking sin elendige høstsesong. Laget har ikke vunnet på over to måneder og står med fattige to poeng fra de siste åtte kampene.

Aalesund løftet seg på sin side forbi Stavanger-klubben med sin annen strake seier og er 100 prosent sikker på å overleve i eliteserien. Det kan sunnmøringene i stor grad takke Leke James for. I løpet av fem minutter midtveis i første omgang avgjorde nigerianeren kampen:

1-0 kom i det 20. minutt på hjørnespark fra Sakari Mattila. James raget høyest på bakerste stolpe og headet lekkert tilbake i lengste hjørne.

Fem minutter senere, og ny corner fra Mattila. Nok en gang vant James luftduellen, men denne gang headet han ballen inn i ved nærmeste stolpe via Indridi Sigurdsson.

Trygge

Viking hadde hatt en flott start på kampen, men kom ut av rytmen etter at AaFK scoret. Vertene slet bakover og var gjentatte ganger på etterskudd.

– Jeg synes vi innledet OK og hadde brukbar kontroll. Så slapp vi inn to dødballmål. Det ble mange høye skuldre og mye én og én-jobb, vurderte Viking-trener Kjell Jonevret overfor C More.

Det ga muligheter for flere AaFK-scoringer, men det ville seg ikke for James og lagkameratene på nytt. Riktig nok sendte Fredrik Ulvestad ballen i mål etter 61 minutter, men da ble James avvinket for offside fordi han forstyrret keeper Iven Austbø.

– Jeg er ganske fornøyd med spillet, og det var en bra prestasjon. Det er godt å være trygg etter en litt presset sesong. Spillerne har opptrådt profesjonelt og bra, sa AaFK-trener Jan Jönsson.

Trøbler

Kampen var lenge som et bilde på Vikings sesong: En god start og tilsvarende svakt deretter. Kjell Jonevrets elever var ubeseiret i sesongens ni første kamper. Etter det er det blitt tre seirer, syv uavgjorte og ni tap.

Riktig nok fikk hjemmelaget et lite løft av Sverrir Ingasons redusering i det 80. minutt. Sten Grytebust glapp en heading fra Osita Chikere, og islendingen kunne dytte inn 1-2.

Viking trykket på etter scoringen, men en kombinasjon av uflaks, udyktighet og en trygg Grytebust nektet vertene poeng.

– Jeg synes vi gjorde et OK forsøk. Vi oser ikke akkurat av selvtillit, men så er vi også nær noen ganger. Vi prøver oss litt frem, og jeg håper det skal se bedre ut neste helg, sa Jonevret.

Hans lag har igjen kamper mot Sarpsborg (h) og Bodø/Glimt (b), mens Aalesund skal møte Vålerenga (h) og nedrykkstruede Sandnes Ulf (b).