Rosenborg sikret bronsen – sølvhåpet lever

Bilder: TV 2

Rosenborg rundspilte til tider Sandnes Ulf og tok en fortjent 3-1-seier hjemme på Lerkendal søndag. Det betyr at trønderne er sikret minst bronsemedaljer i eliteserien.

Med fire poeng opp til tabelltoer Odd og syv ned til firer Strømsgodset er det sølvkampen som gjelder for RBK i sesonginnspurten. Neste helg venter Odd i Skien, og der er Rosenborg avhengig av seier for å kunne knipe annenplassen i siste serierunde.

Det er liten tvil om at det er to formlag som møtes. Begge er ubeseiret de siste fire kampene, og mens Odd tok en sterk borteseier over Vålerenga fredag, vartet RBK opp med finspill foran Lerkendal-publikummet søndag.

Riktig nok tok det en stund før det ble fart på kampen, men da vertene giret opp, gjorde de det for alvor. Pål André Helland briljerte tidvis i første omgang, og han gjorde forarbeidet da Mike Jensen scoret i det 35. minutt. Sandnes Ulfs bakre menn burde avverget danskens lave skudd, men klarte i stedet å rote ballen i mål.

Sandnes Ulf fikk virkelig kjørt seg de siste ti minuttene av første omgang, og de maktet ikke å holde 0-1 til pause. Etter noen store RBK-sjanser tok Helland ansvar i det 44. minutt. Han spilte til Mikkel Diskerud, som igjen fant vingen med en utsøkt lobb. Deretter tok Helland ballen ned på brystet og tuppet inn 2-0.

Kontrollert seier

Rosenborg hadde god kontroll etter hvilen, og Tobias Mikkelsen punkterte kampen da han løp 3-0 inn i tomt mål etter 57 minutter. Det skjedde etter at RBK brøt på midten og Jensen spilte fri Tomas Malec, som uselvisk sentret til angrepskollegaen.

Det kunne virke som seieren bare skulle bli større, men Sandnes Ulf fikk en redusering ved kaptein Aksel Berget Skjølsvik drøyt ti minutter før slutt. Han kranglet ballen i mål på pasning fra RBK-utlånte Fredrik Midtsjø.

Det meste handlet uansett om vertene også mot slutten av kampen. Innbytter Alexander Søderlund traff stolpeverket to ganger, mens også Riku Riski fikk en god sjanse etter en kontring fem minutter før full tid.

Kanskje må Rosenborg trene på avslutninger før Odd-kampen, men Kåre Ingebrigtsens menn har iallfall varslet god form før den viktige bortekampen.