Tromsø rykket opp

Bilder: TV 2

Tromsø slo Fredrikstad 1-0 hjemme på Alfheim søndag. Dermed tar TIL følge med Sandefjord opp fra 1. divisjon. I bunnen blir det drama i siste runde.

Jonas Johansen lobbet elegant inn 1-0 over FFK-keeper Jon Masalin fra drøyt 20 meter midtveis i første omgang. Tidlig i annen omgang headet TILs Simen Wangberg i tverrliggeren.

Alta virket fortapt på stillingen 1-1 hjemme mot nedrykksklare Ull/Kisa. Finnmarkingene var på vei ned i 2. divisjon. Håvard Nome misbrukte et straffespark, men var nok lettet da Jonas Fundingsrud skjøt stolpe inn og sikret 2-1-sier tre minutter før slutt.

Dermed kan Alta, som har 34 poeng (33-50) berge plassen i siste runde. Da gjester laget Hønefoss, som står med 37 poeng (38-55). HBK knep ett poeng med 0-0 borte mot Sandefjord søndag, men ender bak Alta med tap i siste runde.

Utfordrere i trøbbel

Nest-Sotra er også i trøbbel etter å ha rotet vekk 2-0-ledelse hjemme mot Ranheim. Thomas Rønning reduserte etter 51 minutter, men først tre minutter på overtid sikret kvalifiseringsjagende Ranheim ett poeng og 2-2 da Vegard Voll var sist på ballen etter en kaotisk situasjon i Nest-Sotra-boksen.

Nest-Sotra har 36 poeng (47-49) og avslutter borte mot nedrykksklare Ull./Kisa.

HamKam, Ull./Kisa og Tromsdalen fortapt, mens ett lag fra trioen Alta, Nest-Sotra og Hønefoss slår følge ned.

MIF sikret kvalifisering

Mjøndalen er sikret opprykkskvalifisering etter 5-0-seier borte mot Bryne. Christian Gauseth scoret tre ganger i en kamp der MIF ledet 4-0 allerede etter en halvtime. Kristiansund (48 poeng), Fredrikstad (48) og Bærum (48) ser også ut til å sikre kvalifisering. Ranheim har 46 poeng.

Bærum slo svake HamKam 6-2, mens Kristiansund pådro seg to røde kort og tapte 0-4 hjemme mot Hødd. Robin Shroot scoret tre av Hødd-målene.

I den siste kampen rotet Strømmen vekk firemålsledelse mot Tromsdalen. Den kampen endte utrolig nok 4-4 etter at vertene mistet en tilsynelatende sikker seier. Madiou Konate scoret tre ganger for Strømmen.

Slik spilles siste runde, 2. november: Fredrikstad – Sandefjord, HamKam – Tromsø, Hødd – Bryne, Hønefoss – Alta, Mjøndalen – Bærum, Ranheim – Strømmen, Tromsdalen – Kristiansund, Ull/Kisa – Nest-Sotra.