Serbia tilkjent seieren – fratatt poengene

Bråket i EM-kvalifiseringskampen mellom Serbia og Albania får nå konsekvenser. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix.
Bråket i EM-kvalifiseringskampen mellom Serbia og Albania får nå konsekvenser. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix.

Serbia er tilkjent 3-0-seier, men må samtidig tåle bot og tre poengs trekk etter den dramatiske kampen mot Albania i EM-kvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen i Beograd 14. oktober ble stoppet like før pause etter at det brøt ut håndgemeng mellom flere av spillerne fra de to lagene.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) opprettet i etterkant disiplinærsak mot begge lands fotballforbund, og fredag kom avgjørelsen. Den innebærer at Serbia tilkjennes seieren i oppgjøret med 3-0, men at serberne samtidig trekkes tre poeng i EM-kvalifiseringen.

Serbia må videre spille sine to neste hjemmekamper i gruppe I for tomme tribuner og ilegges en bot på 100.000 euro. Det albanske fotballforbundet er bøtelagt med tilsvarende beløp, men opplyste fredag at straffen vil bli anket.

– Dette er ingen rettferdig dom. Poengene tilhører Albania og de har tatt fra oss det vi fortjener, sa landslagssjef Gianni De Biazi.

Les også: Ny supporterskandale i Europa

Høyrisiko

Oppgjørene mellom Serbia og Albania ble allerede før EM-kvalifiseringen startet kategorisert som høyrisikokamper.

Derfor ble det gjort avtale om at ingen albanske tilskuere skulle få tilgang til tribunene i Beograd, og at serbiske tilskuere på samme måte skulle nektes adgang til returoppgjøret i Tirana.

Det forhindret likevel ikke scenene som utspilte seg på Partizans hjemmebane i Beograd 14. oktober.

Like før pause svevet en drone med et proalbansk flagg inn over banen. Serbia-spiller Stefan Mitrovic grep tak i dronen og flagget, men ble raskt angrepet av flere motspillere.

I minuttene som fulgte oppsto det håndgemeng mellom spillere fra begge lag.

Det albanske laget skal i etterkant ha nektet å fullføre kampen, og dommer Martin Atkinson hadde ingen annen mulighet enn å avbryte oppgjøret.

Ga hverandre skylden

Odd-spiller Herolind Shala satt på innbytterbenken til Albania i kampen og var blant spillerne som ble tildelt slag før han kom seg i sikkerhet.

Myndighetene i Serbia og Albania har i ettertid gitt hverandre skylden for episoden.

FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini har fordømt voldshandlingene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus