Solbakken: – Kan bli vår vanskeligste kamp

Ståle Solbakken er klar for møtet med Brugge i europaligaen. Foto: AFP / NTB scanpix.
Ståle Solbakken er klar for møtet med Brugge i europaligaen. Foto: AFP / NTB scanpix.

Ståle Solbakken ønsker seg minst ett poeng i bortekampen mot Brugge i europaligaen torsdag. FC København-treneren avviser samtidig at tap er krise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FCK har innledet høstens gruppespill med tre poeng på de to første kampene. Seieren mot finske HJK ble etterfulgt av 0-1-tap for Torino i Italia.

Torsdag venter Brugge på bortebane i Belgia, en kamp som på ingen måte synes enkel. Solbakken tror imidlertid at ett poeng vil gi laget hans et ypperlig utgangspunkt for å sikre plassen i cupspillet.

– Hvis vi vinner eller spiller uavgjort, er vi i en god posisjon. Men det er ikke over selv om vi skulle tape, sier FCK-treneren.

– Det var god hjelp for oss at Torino og Brugge spilte uavgjort i sitt første møte, tilføyer han.

Les også: Solbakken om Poulsen: - Han var vanskelig å overtale

Solbakkens mannskap ligger i øyeblikket poenget bak både Torino og Brugge i gruppe B. Torsdag kan avstanden opp til belgierne i verste fall ha endret seg til fire poeng. Finske HJK er foreløpig poengløs og synes å få det tøft.

De to beste lagene i hver gruppe sikrer en plass i 16-delsfinalen.

FC København har for øvrig gode minner fra tidligere turer til Brugge. I 2008 ble belgierne slått 1-0 i UEFA-cupen og i 2012 ble det 3-2-seier i mesterligaen mot samme lag.

Les også: Solbakken: – Norske trenere kan være naive

Solbakken tror imidlertid ikke at Tom Høglis gamle klubb blir lett å ha med å gjøre.

– Det kan bli den vanskeligste kampen i gruppa, sier han.

– De har mange spennende og gode offensive spillere. Det er et lag som er i fremgang, men det er vi også. Forhåpentligvis blir det en noenlunde jevn kamp.

Personvernpolicy